Probatoriul în procesul lui Oprescu va fi readministrat din cauza neconcordanţelor dintre declaraţii. Avocat: "Martorii au făcut nişte deal-uri ca să primească pedepse mai mici"

Probatoriul în procesul în care Sorin Oprescu este judecat pentru spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat va fi readministrat, după ce s-au găsit neconcordanţe între declaraţiile martorilor denunţători de la urmărirea penală şi cele din faţa instanţei.

2002 afișări
Imaginea articolului Probatoriul în procesul lui Oprescu va fi readministrat din cauza neconcordanţelor dintre declaraţii. Avocat: "Martorii au făcut nişte deal-uri ca să primească pedepse mai mici"

Probatoriul va fi readministrat în procesul lui Oprescu din cauza neconcordanţelor dintre declaraţii

Tribunalul Bucureşti a respins aplicarea procedurii simplificate pentru inculpaţii denunţători în procesul în care fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este acuzat de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Probatoriul urmează să fie readministrat pentru a se putea stabili situaţia de fapt după ce au fost găsite neconcordanţe în declaraţiile martorilor denunţători din timpul urmăririi penale şi cele din faţa judecătorilor.

"Este o negare din partea instanţei a rechizitoriului şi a factorilor pentru care a fost sesizată să se judece în acest moment. Iar toate astea vin din cauza faptului că ceea ce au declarat ei în sala de judecată, după audierile alea maraton de 10-11 ore, două zile consecutiv în patru termene, s-a dovedit că au minţit", a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Avocatul susţine că, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, denunţătorii lui Sorin Oprescu vor primi o pedeapsă cu limita normală, fără aplicarea reducerii de o treime din sentinţă pe care ar fi primit-o pentru denunţarea fostului primar al Capitalei.

"Ei sunt cumva păcăliţi de DNA. Au făcut nişte deal-uri ca să primească pedepse mai mici, au exclus o situaţie de fapt care trebuia să reprezinte nişte încadrări juridice şi nişte condamnări şi în momentul de faţă un judecător vine şi spune în mod definitiv că nu este aşa. (...) În momentul de faţă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vor fi pedepsiţi cu limitele de pedeapsă normale, fără aplicarea acelei reduceri de o treime, urmare a procedurii simplificate, că până la urmă asta înseamnă beneficiu", a mai spus Viorel Mocanu.

Bogdan Popa, inculpat şi denunţător în dosarul fostului primar al Capitalei, a declarat în faţa judecătorilor, la termenul din data de 11 iulie 2016, că 45% din sumele primite ca mită, în primă fază, ar fi ajuns la fostul edil, precizând că în 2015 i-a dat acestuia de câteva ori câte 50.000 de euro.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comericale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici