Probele scrise la bacalaureat încep luni. Care este calendarul examenelor şi cum vor fi sancţionaţi cei care copiază

Elevii susţin, începând de luni, probele scrise la examenul de bacalaureat, prima dintre ele fiind cea la Limba şi literatura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţa publică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se vor susţine examenele.

2784 afișări
Imaginea articolului Probele scrise la bacalaureat încep luni. Care este calendarul examenelor şi cum vor fi sancţionaţi cei care copiază

Probele scrise la bacalaureat încep luni. Care este calendarul examenelor şi cum vor fi sancţionaţi cei care copiază (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

După proba scrisă de luni, la Limba şi literatura română, elevii vor susţine în 28 iunie testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat 2011, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Până acum, elevii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6-8 iunie), cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (8-10 iunie), proba D de evaluare a compeţentelor digitale şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20-23 iunie).

Poliţia Română anunţă, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară în care va avea loc examenul.

În acest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile de ordine publică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 de specialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale).

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fi vigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

Măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost anunţate de ministrul Funeriu în 24 mai.

Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi să primească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

Ministerul Educaţiei a instituit, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici