Probleme la un azil de bătrâni din Bucureşti. Inspectorii au propus închiderea definitivă a unităţii

  • O echipă mixtă de control a verificat miercuri un azil de bătrâni din Sectorul 4.
  • La faţa locului au fost descoperite numeroase probleme, iar inspectorii au propus închiderea definitivă a unităţii.
387 afișări
Imaginea articolului Probleme la un azil de bătrâni din Bucureşti. Inspectorii au propus închiderea definitivă a unităţii

Reprezentanţii Prefecturii Bucureşti au anunţat că miercuri „prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a dispus efectuarea unui control la un azil de bătrâni privat, aflat pe raza administrativ teritorială a Sectorului 4, unde existau indicii că funcţionează în condiţii improprii”.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă de control formată din reprezentanţi desemnaţi de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ANPC, DSP, DSVSA, ITM, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ISU Bucureşti-Ilfov, care a constatat deficienţele existente şi a aplicat amenzi în cuantum de 121.000 de lei.

Potrivit autorităţilor s-au constatat şi dispus mai multe măsuri. Astfel, Inspectorii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti au amendat conducerea societăţii cu 20.000 lei pentru că nu deţinea licenţă de funcţionare şi au dispus contactarea de urgenţă a aparţinătorilor care să asigure reintegrarea beneficiarilor în familie sau mutarea acestora într-un serviciu social licenţiat.

Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.000 lei pentru angajarea unor persoane fără contract de muncă, lipsa instruirii în domeniul SSM şi neefectuarea controlului medical de medicina a muncii la angajare.

ISU Bucureşti-Ilfov a constatat că pentru azilul de bătrâni nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu prevăzută de lege, nu s-a efectuat verificarea periodică şi întreţinerea corespunzatoare a centralei termice, iar o parte din mijloacele de primă intervenţie (stingatoare) în caz de incendiu nu au fost verificate şi a sancţionat conducerea unităţii cu 5.000 lei.

De asemenea, inspectorii DSP au constatat că unitatea nu a respectat decizia de închidere Nr.1/12.07 2023 şi funcţiona fără autorizaţie sanitară, cu personal insuficient, încăperile nu erau igienizate şi mobilierul era inadecvat şi au amendat contravenţional societatea cu 35.000 lei.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au stabilit că administratorul societăţii nu a respectat măsurile dispuse la data de 13.07.2023 de închidere a unităţii pe o perioadă de 6 - 12 luni în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării, respectiv nu deţine licenţă de funcţionare emisă de Ministerul Muncii şi Justiţiei sociale, Autorizaţia sanitară de funcţionare şi autorizaţie de funcţionare emisă de Primărie.

„Având în vedere deficienţele sancţionate la acelaşi punct de lucru, cât şi nerespectarea deciziei Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov la data de 13.07.2023, inspectorii au amendat conducerea societăţii cu 5.000 lei şi au propus emiterea deciziei de închidere definitivă a unităţii”, a precizat Prefectura Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici