Problemele la decolarea avionului cu delegaţia de la Shanghai, cauzate de agentul de handling

Căpitanul aeronavei care a adus delegaţia română de la la Expo Shanghai a decis să întrerupă decolarea după ce instrumentele de bord au indicat o neregularitate, pentru că agentul de handling de pe aeroport nu a respectat procedurile de distribuire a greutăţii în avion şi a furnizat date eronate.

32 afișări
Imaginea articolului Problemele la decolarea avionului cu delegaţia de la Shanghai, cauzate de agentul de handling

Problemele la decolarea avionului cu delegaţia de la Shanghai, cauzate de agentul de handling (Imagine: Lucia Efrim/Arhiva Mediafax Foto)

"Din cauza nerespectării procedurilor de distribuire a greutăţii în avion şi furnizării unor date eronate de către agentul de handling de pe Aeroportul Internaţional Shanghai, în ceea ce priveşte bagajele din cala avionului,
instrumentele de bord au indicat o neregularitate în această privinţă, prin urmare căpitanul aeronavei a luat decizia de a întrerupe decolarea, conform procedurilor standard de siguranţă zbor", se arată într-un comunicat transmis de Tarom.

Pentru ca o aeronavă să poată decola în siguranţă trebuie respectate anumite proceduri legate de operaţiunile de handling.

"Repartizarea bagajelor şi a pasagerilor în aeronavă trebuie să respecte anumite standarde, astfel încât centrul de greutate al aeronavei să se afle în limitele normale de decolare. Aceste operaţiuni, care reprezintă responsabilitatea agentului de handling, nu au fost respectate de către personalul de pe Aeroportul Internaţional Shanghai", se spune în comunicatul Tarom.

Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora 02:25, cu o întârziere de 2 ore şi 20 de minute faţă de ora planificată.

În avion erau peste 150 de persoane, delegaţiile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ale Ministerului Afacerilor Externe, jurnalişti, artişti, printre care Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculeţ sau Andreea Bănică, dar şi Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

Din cele două delegaţii ministeriale lipseau Elena Udrea şi Teodor Baconschi care, chiar dacă au însoţit delegaţiile la plecare, marţi, s-au întors mai devreme de la Shanghai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici