Procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică/ Doboş: Intrăm în zona încărcată spiritual

Credincioşii au participat, duminică, la procesiunea de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti. Procesiunea a început cu o rugăciune la Statuia Aviatorilor şi a continuat pe străzile Capitalei, până la Catedrala Sfântul Iosif.

433 afișări
Imaginea articolului Procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică/ Doboş: Intrăm în zona încărcată spiritual

Procesiune de Florii, organizată de Arh.Romano-Catolică. Doboş: Intrăm în zona încărcată spiritual

„Pentru romano-catolici este începutul Săptămânii Sfinte, cea mai importantă săptămână religioasă, pentru că intrăm în zona cea mai încărcată spiritual: patima, moartea şi învierea lui Isus Cristos. Aici sunt toate frumoase, însă doresc a evidenţia alte lucruri, care nu sunt neapărat cuminţi sau aşezate. Această duminică a Floriilor, cu procesiune, e un mare paradox, înseamnă că ieşim în întâmpinarea lui Dumnezeu, Îl recunoaştem, strigăm «Osana!», aşa cum s-a întâmplat cu Iisus când a intrat în Ierusalim, însă ne amintin că aceleaşi persoane, mai apoi, pentru că au fost păcălite de fake-news-uri, au strigat «răstigneşte-L!»”, a declarat Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pentru MEDIAFAX.

El a mai declarat că participarea la o procesiune ce are loc în stradă este un mod de a manifesta iubirea, care nu trebuie să rămână doar la nivel declarativ, ci trebuie materializată. Potrivit lui Doboş, la procesiune au participat aproximativ 3.000 de credincioşi.

„Iubirea nu este făcută doar din declaraţii, doar din cuvinte, iubirea, precum credinţa, este făcută din mărturisire de credinţă, dar şi din gesturi de manifestare, recunoaştere, asumare la nivel social, nu împotriva cuiva, dar care să ne facă să devenim cetăţeni buni ai acestei lumi şi ai acestei ţări”, a completat reprezentantul Bisericii Romano Catolice.

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminică Floriile, sărbătoare ce marchează intrarea lui Isus în Ierusalim. Duminica Floriilor face incursiunea în Săptămâna Patimilor şi ultima săptămână de post, în care creştinii se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii lui Isus Cristos. De Florii, potrivit tradiţiei, creştinii sfinţesc crengi de salcie, pe care le aşază deasupra uşilor, la geamuri sau la porţi, pentru a aduce spor şi noroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici