Procesiune în Capitală cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea

Credincioşi şi preoţi catolici vor participa, duminică, la o procesiune cu icoana şi relicva Papei Ioan Paul al II-lea, de la monumentul situat pe Bulevardul Schitu Măgureanu până la Catedrala "Sfântul Iosif".

307 afișări
Imaginea articolului Procesiune în Capitală cu relicva Papei Ioan Paul al II-lea

Papa Ioan Paul al II-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Credincioşii şi preoţii catolici se vor aduna, duminică, de la ora 13.45, în faţa Monumentului Papei Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti, la intersecţia Bulevardului Schitu Măgureanu cu strada Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu, unde la ora 14.00 va avea loc recitarea sfântului rozariu, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

La ora 14.30, credincioşii şi preoţii vor pleca în procesiune cu icoana şi relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, iar după ce vor ajunge la Catedrala "Sfântul Iosif" din Bucureşti, va avea loc Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie solemnă.

Relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată în procesiune pe străzile Capitalei aşezată într-un relicvariu, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei "Sfântul Iosif" la 19 mai 2011, de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Fericitului Papă.

Ridicat la cinstea altarelor la 1 mai 2011 de către Papa Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea a intrat astfel în rândul fericiţilor şi sfinţilor din calendarul Bisericii Catolice, memoria sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

La procesiune vor participa episcopul romano-catolic Cornel Damian, auxiliar de Bucureşti, episcopul greco-catolic Mihai Frăţilă, de la Vicariatul greco-catolic de Bucureşti, şi monseniorul Muankembe Bouaduin, consilier al Nunţiaturii Apostolice.

Monumentul a fost amplasat la intersecţia Bulevardului Schitu Măgureanu cu strada Pictor C. Stahi la iniţiativa Nuniaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Capitalei, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în România în 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begić.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici