Procesul de producţie la Combinatul de la Oţelu Roşu, sistat pentru 48 de ore

Procesul de producţie la Combinatul de la Oţelu Roşu va fi sistat pentru 48 ore, urmând să fie reluat după efectuarea reparaţiei planificate la Cuptorul numărul 3 şi după reparaţiile necesare la cuptorul oală.

79 afișări
Imaginea articolului Procesul de producţie la Combinatul de la Oţelu Roşu, sistat pentru 48 de ore

Procesul de producţie la Combinatul de la Oţelu Roşu, sistat pentru 48 de ore (Imagine din arhivă; Remus Suciu/Mediafax Foto)

Compania Mechel informează, marţi, că, oprirea Cuptorului numărul 3 a fost programată, pentru joi, în scopul efectuării reparaţiei planificate. În urma accidentului de luni seara, s-a decis ca procesul de producţie să fie sistat pentru o perioadă până la 48 de ore.

"Procesul de producţie la oţelărie va fi reluat după efectuarea reparaţiei planificate la Cuptorul numărul 3, şi a reparaţiei necesare a cuptorului oală", se arată în comunicat.

Un muncitor a murit şi alţi doi au fost duşi, în stare critică, la Spitalul de Arşi din Timişoara, după o explozie care a avut loc, luni seară, la Combinatul Siderurgic din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin.

Potrivit Mechel, în cadrul oţelăriei a avut loc o ejecţie de oţel şi zgură din cuptorul oală care s-a revărsat pe platforma de lucru a cuptorului şi sub agregat. În urma incidentului, şeful de tură, care se deplasa în direcţia cabinei de comandă a cuptorului, a suferit arsuri letale, iar alţi doi muncitori, aflaţi pe platforma de lucru şi în cabina de comandă a cuptorului, au suferit arsuri grave.

Ambii muncitori sunt la Spitalul de Arşi din Timişoara, unul dintre ei este în stare gravă, medicii fiind extrem de rezervaţi cu privire la şansele sale.

"Toate medicamentele necesare se achiziţionează în mod urgent de către combinat. Familiile muncitorilor răniţi vor primi sprijinul în tot ce este necesar", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici