Procurori criminalişti, conduşi de salvamontişti spre locul prăbuşirii elicopterului israelian

Doi procurori criminalişti sunt conduşi de trei salvamontişti către locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian, însă condiţiile tehnice sunt extrem de dificile deoarece a început ploaia.

124 afișări
Imaginea articolului Procurori criminalişti, conduşi de salvamontişti spre locul prăbuşirii elicopterului israelian

Procurori criminalişti, conduşi de salvamontişti spre locul prăbuşirii elicopterului israelian (Imagine: Wikipedia)

Potrivit şefului Salvamont România, Mircea Opriş, la ora transmiterii acestei ştiri trei dintre salvamontişti şi doi procurori criminalişti se îndreaptă către Poiana Guţanu, locul unde s-a prăbuşit aparatul de zbor.

"Avem trei băieţi care îi conduc acum pe doi dintre membrii comisiei de cercetare către locul respectiv. Dar nu ştiu până unde vor putea ajunge pentru că acum a început ploaia. Restul salvamontiştilor s-au retras la două tabere, una la o stână din apropiere şi alta la Zănoaga", a spus Opriş.

Potrivit sursei citate, până în prezent au sosit doar doi criminalişti, restul echipei de cercetare fiind în drum spre Braşov de la Bucureşti.

Opriş a declarat că salvamontiştii au găsit resturi umane în zonă, însă nu se poate interveni fără acordul procurorilor care cercetează cazul.

În zona unde s-a produs incidentul se află, marţi la prânz, o echipă formată din procurori din procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi procurori militari de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din rândul anchetatorilor.

Procesul de cercetare la faţa locului se desfăşoară greoi din cauza ceţii şi a ploii, potrivit surselor citate care au adăugat că se prelevează probe.

Sursele judiciare au arătat că anchetatorii au ajuns cu dificultate în zona unde s-a prăbuşit elicopterul, din cauza terenului accidentat.

Anterior, şeful Salvamont România, Mircea Opriş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că se aşteaptă o comisie de cercetare care să analizeze zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian şi că le-a cerut salvamontiştilor să coboare la stâna Guţanu întrucât nu pot face nimic fără acordul acestei comisii.

Şeful Salvamont a spus că, tehnic, membrii echipei de criminalişti ar putea ajunge în zonă, cu ajutorul salvamontiştilor şi dacă aceştia au condiţie fizică bună.

Salvamontiştii au intervenit în zonă cu 12 persoane. Cea mai mare problemă a echipelor de intervenţie este ridicarea pieselor grele ale aeronavei, care nu putea însă fi făcută fără acordul criminaliştilor.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a trimis o echipă de 16 jandarmi montani care au asigurat zona.

"Zona este extrem de dificilă şi abruptă. Oamenii vor rămâne acolo şi vor asigura zona", a spus Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al IJJ Braşov.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit cu o ambulanţă SMURD care a rămas la baza muntelui, iar până în Poiana Guţanu, alături de salvamontişti şi jandarmi montani, au ajuns doi paramedici.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Echipe de salvamontişti au ajuns, marţi dimineaţă, în zona epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în Masivul Bucegi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici