Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secţia ATI din Piatra Neamţ

  • Procurorii Parchetului General au dispus efectuarea unor expertize asupra aparaturii medicale ridicate din secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ pentru a verifica ipoteza izbucnirii incendiului ca urmare a funcţionării defectuoase a acestora.
  • De asemenea, a continuat activitatea de identificare a victimelor şi au fost audiaţi noi martori.
182 afișări
Imaginea articolului Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secţia ATI din Piatra Neamţ

Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secţia ATI din Piatra Neamţ

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma incendiului de sâmbătă de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ se fac cercetări in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii susţin că au fost dispuse expertize şi constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcţionării defectuoase a acestora, iar obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituţiilor abilitate şi desemnate pentru efectuarea expertizelor şi constatărilor.

De asemenea, a continuat activitatea de identificare a victimelor şi au fost audiaţi noi martori.

În timpul incendiului produs sâmbătă la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane, pacienţi intubaţi, bolnavi de COVID-19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit numeroase arsuri şi a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici