Procurorii au pus sechestru pe un cont a lui Năstase

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe un cont de peste 100.000 de dolari al lui Adrian Năstase, reprezântand contravaloare materialelor electorale folosite în campania electorală din 2004, acesta fiind judecat în dosarul "Trofeul calităţii în construcţii" de la instanţa supremă.

50 afișări
Imaginea articolului Procurorii au pus sechestru pe un cont a lui Năstase

Procurorii au pus sechestru pe un cont a lui Năstase (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa supremă va începe, în 26 februarie, judecarea procesului liderului PSD Adrian Năstase, acuzat de procurori de fapte de corupţie, alături de alte cinci persoane, în legătură cu "strângerea mascată de fonduri" pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a politicianului.

În rechizitoriul dat publicităţii joi se arată că, în octombrie anul trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus sechestru asigurator pe un cont al lui Adrian Năstase de 118.650 de dolari.

"Măsura a vizat garantarea aducerii la îndeplinire a măsurii de siguranţă a confiscării speciale, cu referire la foloasele necuvenite primite de către Adrian Năstase, constând în contravaloarea materialelor electorale", se arată în rechizitoriu.

De asemenea, au mai fost puse sub sechestru şi bunuri în valoare de aproape şase milioane şi jumătate de lei, ale celorlalte persoane cercetate în acest dosar, respectiv Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Bogdan Popovici, Marina Ioana Popovici şi Cristian Vasile Mihail.

Astfel, lui Cristian Vasile Mihail i s-a indisponibilizat o proprietate din Sectorul 1 al Capitalei, de peste 190 de metri pătraţi de teren şi o construcţie de 136 de metri pătraţi cu o valoare de impozitare de peste 185.900 de lei.

Soţilor Marina Ioana şi Bogdan Popovici le-a fost indisponibilizată proprietatea din Capitală, iar Dianei Gasporovici, imobilul din Brăila.

În aceeaşi perioadă s-a pus sechestru asigurator şi pe proprietatea Irinei Paula Jianu, a cărei valoare este de 50.000 de euro.

"Ordonanţa privind instituirea măsurii asiguratorii şi procesele verbale privind aducerea la îndeplinire a acesteia au fost transmise Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, asupra imobilelor mai sus menţionate fiind înscris dreptul de sechestru", se mai arată în documentul citat.

Citeşte şi:

Adrian Năstase, deferit justiţiei

Năstase: Dosarul "Trofeul calităţii" e aberant

Documentele Parchetului în cazul Năstase, trimise Comisiei juridice

Dana Năstase lua deciziile privind materialele de campanie ale soţului - rechizitoriu

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici