Procurorii, banderolă la bilanţul Parchetul General în semn de protest. Romulus Varga: Luăm în calcul suspendarea activităţii

Procurorul Romulus Varga, de la Parchetul General, s-a prezentat miercuri la bilanţul pe 2018 al Parchetului General purtând o banderolă în semn de protest faţă de OUG pe legile justiţiei şi a subliniat că nu cunoaşte durata demersului, însă va fi luată în calcul inclusiv suspendarea activităţii.

217 afișări
Imaginea articolului Procurorii, banderolă la bilanţul Parchetul General în semn de protest. Romulus Varga: Luăm în calcul suspendarea activităţii

Procurorii, banderolă la bilanţul Parchetul General în semn de protest. Romulus Varga: Luăm în calcul suspendarea activităţii

„E un simbol al protestului nostru, ştiţi motivele. Durata rămâne de văzut. Luăm în calcul forme de protest care vor fi necesare, inclusiv suspendarea activităţii. Nu este ilegală suspendarea activităţii, este o formă de protest permisă de lege”, a declarat Romulus Varga, şef Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Ministerului Public.

Declaraţiile au fost lansate înainte de evenimentul de prezentare a bilanţului pe 2018 al Parchetului General.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, luni, că vor purta o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei.

Măsura va fi luată până la remedierea situaţiei, anunţă Parchetul General, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

"În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în temeiul Hotărârii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019. În acest sens procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor purta, până la remedierea situaţiei, o banderolă, în semn de protest faţă de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înţeles să modifice legile justiţiei", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici