Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa suspendă activitatea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa anunţă că se alătură protestelor magistraţilor din ultimele zile şi îşi suspendă activitatea până vineri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava anunţă, de asemenea, suspendarea activităţii în următoarele două săptămâni.

304 afișări
Imaginea articolului Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa suspendă activitatea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa suspendă activitatea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se alătură protestelor magistraţilor din ultimele zile şi îşi suspendă activitatea până la sârşitul săptămânii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Zafer Sadâc, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa vor suspenda activitatea zilnic, între orele 8.00 - 12.00, până vineri, cu excepţia urgenţelor.

„De asemenea, dacă vor fi solicitaţi de instanţă, colegii noştri se vor prezenta, dar vor purta banderole albe pe braţe”, a declarat Zafer Sadâc.

Acesta a adăugat că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se alătură astfel colegilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, care de săptămâna trecută protestează zilnic, câte o jumătate de oră, în faţa instituţiei. Ei şi-au suspendat activitatea de vineri până miercuri, şi, conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, miercuri se va decide dacă această perioadă va fi prelungită.

Şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunţat, marţi, că suspendă activitatea în următoarele două săptămâni, magistraţii urmând să patricipe, de la ora 15.00, la un protest în faţa sediului, la care se vor alătura procurorii de la Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, dar şi din alte structuri.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Ruxandra Andreea Georgescul, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că în unanimitate, Adunarea Generală a decis să ceară abrogarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 de modificare a legilor justiţiei.

De asemenea procurorii au decis suspendarea activităţii cu publicul în următoarele două săptămâni şi organizarea unei acţiuni de protest marţi după-amiaza.

De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se delimitează de Asociaţia Procurorilor din România: “având în vedere poziţia exprimată de conducerea APR, fără consultarea prealabilă a procurorilor, întrucât asociaţia nu reflectă interesele procurorilor raportat la realitatea juridică actuală”.

Activitatea mai multor parchete din ţară a fost deja suspendată deja de luni, pentru câteva zile, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei, fără ca magistraţii că fie consultaţi.

Luni seara, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul va abroga articolul 54 din OUG pe legile justiţiei, care permitea judecătorilor să devină şefi de parchete şi care muta avizul pe numirile procurorilor de rang înalt de la Secţia pentru Procurori a Consiliului la plenul CSM.

Magistraţii din Capitală, dar şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Duminică seară, în Capitală şi în majoritatea marilor oraşe din ţară, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Arad, au avut loc proteste faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici