Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei, după ce, iniţial, femeia a refuzat procedura

Procurorii s-au deplasat, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. În aceste condiţii, anchetatorii au obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizare, iar marţi vor preleva probele.

4945 afișări
Imaginea articolului Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei, după ce, iniţial, femeia a refuzat procedura

Procurorii vor preleva cu mandat probe ADN de la mama Luizei. Iniţial, femeia a refuzat procedura

În cursul zilei de luni, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, în baza ordonanţei de delegare emisă de către procurorii DIICOT – Structura Centrală, s-au prezentat la domiciliul mamei Luizei, Melencu Monica Georgeta, pentru prelevarea de probe biologice, „necesare aflării adevărului în cauză şi efectuării unei noi expertize judiciare genetice”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

„S-a solicitat consimţământul părţii civile Melencu Monica Georgeta care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiţii, în baza art.190 al.2 şi 4 C.p.p., s-a solicitat şi s-a obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore”, mai arată procurorii.

Anchetatorii vor preleva probele cu mandat de la mama Luizei, în cursul zilei de marţi.

„În vederea punerii în executare a autorizării instanţei de judecată, organele de poliţie judiciară delegate în acest scop vor desfăşura activităţile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019.
Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identităţii victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei şi bunei desfăşurări a urmăririi penale”, mai punctează DIICOT.

Taguri:
diicot,
melencu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici