Procurorul DIICOT care juca banii de la percheziţii la jocuri de noroc, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Fostul procuror de la DIICOT Buzău George Mărăgărit, care juca banii ridicaţi la percheziţii la jocuri de noroc, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani şi jumătate de închisoare şi a fost obligat să restituie toate sumele Ministerului Public.

1082 afişări
Imaginea articolului Procurorul DIICOT care juca banii de la percheziţii la jocuri de noroc, condamnat definitiv la trei ani de  închisoare

Procurorul DIICOT care juca banii de la percheziţii la jocuri de noroc, condamnat definitiv la trei ani de închisoare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, miercuri, apelul formulat de Mărgărit în urma deciziei din 3 decembrie 2014 a unui alt complet de la aceeaşi instanţă.

Astfel, George Mărgărit, care a demisionat între timp din funcţia de procuror, a fost judecat pe baza recunoaşterii integrale a faptelor.

Instanţa supremă l-a condamnat pe Mărgărit la pedeapsa de trei ani şi şase luni închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată, şi i-a interzis mai multe drepturi civile.

Fostul procuror a mai fost condamnat de magistraţii ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopire instanţa a stabilit ca acesta să execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani şi jumătate de închisoare.

George Mărăgărit a mai fost obligat de instanţa supremă să depună la o unitate bancară, pe numele părţilor civile la dispoziţia DIICOT, următoarele sume de bani: 336.236 lei; 2.380 de euro; 121 de dolari şi 30 lire sterline ridicate de la partea civilă Sallai Andras Robert la data de 8 iunie 2012 cu ocazia percheziţiei, 636 lei şi 260 de euro ridicate de la partea civilă Nicolae Ioan Silviu la data de 8 iunie 2012 cu ocazia percheziţiei, 2.900 de lei ridicate de la partea civilă Dinu Florian la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 14.283 lei ridicate de la partea civilă Rematholding Co Bucureşti prin reprezentant legal, contabil şef Coman Liliana Loredana la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 900 lei ridicate de la partea civilă Mihai Puia la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 7.616 de lei ridicate de la partea civilă Costache Stoica la data de 16 mai 2013, 2165 de lei ridicate de la partea civilă Moise Ştefan la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 723 lei ridicate de la partea civilă Marin Guţă la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 3850 de lei ridicate de la partea civilă Oiţă Constantin la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 4150 de euro şi 2080 de lei ridicate de la partea civilă SC Maia Intermed SRL prin reprezentant Gări Gheorghe la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziţiei, 2100 de lei ridicate de la partea civilă Gheorghe Cătălin Ionuţ la data de 25 iunie 2013 cu ocazia percheziţiei, 6.000 de lei şi 200 de euro ridicate de la partea civilă Ţopanu Ionuţ Răzvan la data de 25 iunie 2013 cu ocazia percheziţiei, 3.000 de lei ridicate de la partea civilă Dumitru Florentina Mirela la data de 9 mai 2012 cu ocazia percheziţiei, 150 de euro şi 414 lei ridicate de la partea civilă Teşculă Florin la data de 26 septembrie 2013 cu ocazia percheziţiei, 1.410 de lei ridicate de la partea civilă Dumitru Adrian la data de 25 iulie 2013 cu ocazia percheziţiei.

Mărăgărit a mai fost obligat de instanţă să consemneze la o unitate bancară, pe numele părţii civile Ursaru Vincent la dispoziţia DIICOT, contravaloarea bijuteriilor la valoarea de la momentul ridicării acestora cu prilejul percheziţiei din 16 mai 2013.

Instanţa l-a mai obligat pe Mărgărit să-i plătească părţii civile Sallai 7.853 de lei, din care 2.583 lei reprezentând contravaloarea biletelor de avion şi 5.000 de lei reprezentând onorariul apărătorului ales.

Potrivit unui raport al Inspecţiei Judiciare, procurorul-şef al DIICOT Buzău Nicolae Petroşel formulase o plângere penală împotriva lui George Mărgărit, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu şi gestiune frauduloasă. Anterior depunerii plângerii penale, Petroşel încercase să îl contacteze pe Mărgărit, pentru a recupera mai multe sume de bani primite de acesta pentru organizarea unor flagrante.

Fostul procuror DIICOT George Mărgărit a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat că ar fi jucat la poker banii destinaţi unui flagrant şi ar fi luat bani ridicaţi în timpul unor percheziţii.

După reţinerea lui, procurorul George Mărgărit şi-a dat demisia, decretul privind eliberarea sa din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău fiind semnat de preşedintele Traian Băsescu în 2 decembrie 2013.

Pe parcursul procesului, George Mărgărit le-a prezentat judecătorilor instanţei supreme o adeverinţă medicală din care ar rezulta că se tratează de "boala" jocurilor de noroc. Totodată, Mărgărit le-a spus magistraţilor că, din studiile de specialitate, ar rezulta că mania jocurilor de noroc este la origine o boală, şi nu un viciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici