Procurorul general al României, Augustin Lazăr despre dosarul Revoluţiei: În zilele următoare se va vedea că sunt progrese

Procurorul general al României, Augustin Lazăr susţine că "s-au realizat progrese" în ancheta privind dosarul redeschis al Revoluţiei şi că "în zilele următoare se va vedea" public acest lucru.

240 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al României, Augustin Lazăr despre dosarul Revoluţiei: În zilele următoare se va vedea că sunt progrese

Procurorul general al României, Augustin Lazăr despre dosarul Revoluţiei: În zilele următoare se va vedea că sunt progrese

"Doresc să vă asigur că avem tot ceea ce trebuie pentru un plan de anchetă şi în zilele următoare se va vedea că s-au realizat nişte progrese. În zilele următoare vom face cunoscut ceea ce s-a putut realiza până în acest moment şi ce avem noi, ce ne-am fixat în continuare în aceste cauze.(...) Eu nu aş dori să anticipez, dar eu zic, în câteva zile vom avea lucrurile clarificate", a declarat, marţi, Augustin Lazăr.

Declaraţiile au fost făcute după şedinţa de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), procurorul general fiind întrebat încă o dată despre contextul întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni şi discuţia despre soluţionarea dosarelor mai vechi de pe rolul Parchetului General.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, pe 10 octombrie, că dosarul Revoluţiei va fi finalizat în cursul anului viitor, precizând că discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis a avut loc în contextul în care Asociaţia 21 Decembrie a fost în audienţă atât la Parchet cât şi la preşedinţie.

"Este adevărat că dosarul Revoluţiei este din păcate întârziat, însă el reprezintă, ca şi alte dosare vechi, priorităţi ale actualului mandat. În continuare avem un plan de anchetă foarte clar, un grafic de acte de urmărire penală cu termene pe care le-am stabilit în aşa fel încât să putem instrumenta într-un termen absolut rezonabil de acum încolo. Ne-am fixat ca dosarul Mineriadei să ajungem cu el la finalizare spre sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă un efort mare din partea colegilor procurori militari. Dosarul Revoluţiei este instrumentat în continuare şi în cursul anului următor ne vom apropia de finalizarea acestui dosar. Nu sunt dosare imposibil de soluţionat. Termenele sunt fixate de procurorii care lucrează în cauze, ei îşi evaluează actele pe care le mai au de făcut, le discută cu procurorul ierahic, îşi apreciază singuri nevoia de resurse şi de timp. Nu alte autorităţi ale statului român, dar am înţeles mesajul public al preşedintelui, nu doar al preşedintelui, societatea civilă, publicul aşteaptă proporul român să se clarifice aceste dosare. Noi avem o responsabilitate pentru a da soluţia în ele", a declarat atunci Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici