Procuror: Patru plângeri s-au înregistrat până acum în cazul ursului împuşcat, ne aşteptăm la altele

Patru plângeri au fost înregistrate până acum în cazul ursului împuşcat, declară prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, potrivit căruia anchetatorii se aşteaptă la alte plângeri.

446 afișări
Imaginea articolului Procuror: Patru plângeri s-au înregistrat până acum în cazul ursului împuşcat, ne aşteptăm la altele

Procuror: Patru plângeri s-au înregistrat până acum în cazul ursului împuşcat, ne aşteptăm la altele

Întrebat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, despre plângerile depuse în cazul ursului care s-a plimbat trei ore pe străzile Sibiului şi apoi a fost împuşcat în curtea unei societăţi comerciale, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat că sunt patru plângeri deocamdată.

"Avem patru dosare. Este dosarul instrumentat de la început, cel pentru uz de armă, dar mai sunt trei plângeri ale asociaţiilor pentru drepturile animalelor sau ale persoanelor cu privire la eveniment. Plângerile sunt pentru abuz în serviciu, braconaj, fals. Toate acestea se reunesc şi vor forma un singur dosar. Noi ne aşteptăm şi la alte plângeri care să vină de la parchetele din ţară. S-au luat declaraţii, s-au ridicat poze cu autopsia ursului, cu stomacul, cu ce conţinea stomacul”, a spus Veştemean.

Procurorii cred că ursul venea din mediul natural, însă nu exclud nicio altă variantă.

"Stomacul conţinea resturi de animal cu piele. Nu ştim exact provenienţa. Dacă ar fi fost un specialist care să spună cu certitudine provenienţa, am fi putut exclude cu certitudine varianta de a fi fost crescut undeva, pentru că nimeni nu l-ar fi putut hrăni cu animale sălbatice. La cum arată stomacul, înclinăm totuşi să credem că a venit din mediul natural. Dar mergem pe toate ipotezele”, a afirmat Veştemean.

Întrebat câte înregistrări video există la dosar, Veştemean a răspuns: "S-au ridicat multe. S-a dat delegare la Poliţie să ridice toate înregistrările în care apare ursul de peste tot din oraş”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici