Producătorul celei mai ieftine maşini din lume creşte preţul

Cel mai mare constructor auto din India, Tata Motors, cu o politică orientată puternic spre vehicule low-cost, a anunţat scumpiri medii de 3% la maşinile comerciale, pe fondul creşterii cheltuielilor de producţie, transmite Reuters.

38 afișări
Imaginea articolului Producătorul celei mai ieftine maşini din lume creşte preţul

Producătorul celei mai ieftine maşini din lume creşte preţul (Imagine: Mediafax/AFP)

Acţunile companiei au scăzut cu 2,7% după publicarea anunţului, în timp ce principalul indice de referinţă al Bursei de la Mumbai a coborât cu 1,5%.

Tata Motors va lansa în acest an cea mai ieftină maşină din lume, denumită Nano, care va avea un preţ de circa 2.500 de dolari pe unitate.

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic la nivel global, intenţionează să majoreze preţurile pentru produsele din oţel destinate industriei auto cu 60% în acest an, pentru a evita o scumpire puternică, bruscă, în 2009, potrivit directorului directorul diviziei auto din cadrul companiei, Jean-Luc Maurange.

Piaţa oţelului trece printr-o dezvoltare intensă datorită cererii din economiile în dezvoltare, precum India şi China, unde sectorul construcţiilor înregistrează creşteri foarte puternice de la an la an.

În plus, turbulenţele de pe pieţele financiare influenţează preţurile materiilor prime şi mărfurilor, precum petrolul, aurul sau oţelul, deoarece investitorii preferă să se orienteze către bursele de comodităţi pentru a-şi asigura randamente pe termen lung, cu grad mic de risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici