Profesoară din Medgidia, reţinută după ce a primit 300 de lei de la o elevă

O profesoară de la un liceu din Medgidia, prinsă în flagrant în urma unui denunţ, în timp ce primea 300 de lei de la mama unei eleve pentru a o favoriza în obţinerea unui certificat de competenţă profesională şi a promova examenul la sfârşitul clasei a XII-a, a fost reţinută marţi seară.

314 afișări
Imaginea articolului Profesoară din Medgidia, reţinută după ce a primit 300 de lei de la o elevă

Profesoară din Medgidia, reţinută după ce a primit 300 de lei de la o elevă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, în cursul lunii septembrie, profesoara de la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" din Medgidia i-a cerut în mai multe rânduri elevei respective suma de 300 de lei pentru a-i întocmi acesteia proiectul la specialitatea contabilitate. Proiectul îi era necesar elevei la finalul clasei a XII-a pentru a obţine un certificat de competenţă profesională în specialitatea contabilitate şi, de asemenea, urma să primească, în urma verificării proiectului de către comisia de specialitate, calificativul "admis".

Pe 10 octombrie, profesoara a abordat-o pe elevă reproşându-i că nu a primit încă banii şi a ameninţat-o că, dacă a doua zi nu îi va aduce suma stabilită, nu se va putea prezenta la examenul de bacalaureat.

"Eleva face parte dintr-un grup de 18 elevi cărora profesoara le-a promis că le realizează proiectele, favorizându-i, totodată, şi în cursul anului la materia Contabilitate. Dintre toţi aceşti tineri, numai ea şi o altă elevă nu au oferit suma solicitată de profesoară", spun reprezentanţii Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.

După depunerea denunţului de către mama elevei, ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul, profesoara fiind prinsă în timp ce primea suma de 300 de lei.

Pe numele acesteia a fost întocmit dosar penal pentru trafic de influenţă, fiind reţinută pentru 24 de ore. În cursuzl zilei de miercuri ea va fi prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici