Profesor şi consilier local: Candidaţii care iau note de 2 şi 3 la titularizare au muncit

Candidaţii la concursul de titularizare în învăţământ ”care iau note de 2 şi 3” au ”muncit ceva”, pentru că ”subiectele nu sunt foarte simple” şi ”învăţământul este aşa cum este”, declară profesoara de chimie Angela Moldovan, consilier local în Alba Iulia.

767 afișări
Imaginea articolului Profesor şi consilier local: Candidaţii care iau note de 2 şi 3 la titularizare au muncit

Profesor şi consilier în Alba Iulia: Candidaţii care iau note de 2 şi 3 la titularizare au muncit

Preşedintele organizaţiei de femei a PMP Alba, Angela Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că subiectele de la examenul de titularizare nu au ”aproape nicio legătură” cu ceea ce va face profesorul la clasă.

”Deci, noi, suntem mari filozofi în a face ceva ce nu folosim niciodată. Materiile care se fac în facultate, mai ales pe vremea cealaltă (înainte de Revoluţie - n.r.), 50% nu foloseau la nimic. Materia mea, o parte de chimie, care nu o foloseşti nici la liceu, nici la predarea în V-VIII. Aceste subiecte care au fost date la titularizări, de obicei în decursul anului, sunt subiecte cu un grad de dificultate ridicat. Mai ştim un lucru, că cei care se prezintă la titularizare sunt tineri, de peste 24 de ani, până la 30 şi ceva de ani. Aceştia au făcut după 1990 facultăţile şi ştim cine s-a înscris la anumite universităţi la matematică, fizică, chimie – sunt cei care au picat la altele. De exemplu am picat medicină, m-am înscris la chimie. Pregătirea nu este numai vina lor, e un sistem care din rădăcină e cu putregai”, a spus profesoara de chimie Angela Moldovan.

De asemenea, ea a declarat că viitorii profesori ies din facultate cu ”nişte cunoştinţe precare”, iar apoi dau un examen de titularizare ”extraordinar de greu” pentru ”a merge să predea la o clasă cu trei elevi”.

”Să fim puţin corecţi şi să încercăm să avem alte criterii de evaluare a unui profesor. Să scriem pe urmă în presă că a luat nota 3 sau a copiat. Cu cei care au copiat, îmi pare rău, nu se face aşa ceva, chiar dacă au avut surse de copiere, dar ţinând cont că învăţământul este aşa cum este, credeţi-mă, examenul de titularizare, că iau 3 şi 2, pentru aia cred că au muncit ceva, pentru că subiectele nu sunt foarte simple”, a afirmat Angela Moldovan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici