Profesorii au de primit dobânzi de 33,3 milioane lei la salariale plătite prin decizii judecătoreşti

Cadrele didactice sucevene au de primit dobânzi de 33,3 milioane de lei, stabilite prin instanţă, la drepturile salariale din perioada 2008-2011, pe care le-au câştigat prin decizii judecătoreşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4792 afișări
Imaginea articolului Profesorii au de primit dobânzi de 33,3 milioane lei la salariale plătite prin decizii judecătoreşti

Profesorii au de primit dobânzi de 33,3 milioane lei la salariale plătite prin decizii judecătoreşti

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a anunţat, joi, că va participa, în 22 noiembrie, la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice, dacă până atunci nu se găseşte o soluţie pentru plata acestor dobânzi obţinute prin instanţă, aferente drepturilor salariale din perioada 2008-2011.

ASI Suceava menţionează într-un comunicat că vicepremierul Vasile Dânci a dispus, în 18 octombrie, soluţionarea problemei, iar lideri sindicali din educaţie din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Suceava, Vaslui, Vrancea, au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Liderul ASI Suceava, Giani Leonte, a precizat că sindicaliştii au fost informaţi că Ministerul Educaţiei a centralizat sumele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi le-a înaintat către Ministerul Finanţelor Publice.

"Am înaintat o solicitare M.F.P. pentru o întâlnire a unei delegaţii a F.S.L.I. cu conducerea M.F.P. pentru a discuta cuprinderea acestor sume în buget. Această întâlnire nu poate avea loc mai târziu de ziua de luni, 21 noiembrie 2016", se precizează în comunicatul de presă al ASI Suceava.

Leonte arată că FSLI a anunţat Primăria Capitalei că va picheta sediul Ministerului Finanţelor Publice, în data de 22 noiembrie 2016, între orele 12:00 – 14:00.

Angajaţii din educaţie au câştigat în instanţă drepturi salariale rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 şi Legii 330/2009, care au fost acordate eşalonat, în mai multe tranşe, ultima fiind acordată în luna februarie 2016, dar în acelaşi timp au câştigat în instanţă şi dobânzile aferente restanţelor salariale acordate eşalonat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici