Profesorii bucureşteni, sfătuiţi să renunţe la temele pentru vacanţă

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a recomandat, din nou, profesorilor să nu mai dea elevilor teme obligatorii pentru vacanţa de primăvară, întrucât elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au oricum de învăţat pentru tezele organizate imediat după reluarea cursurilor, adică începând cu 6 mai.

24 afișări
Imaginea articolului Profesorii bucureşteni, sfătuiţi să renunţe la temele pentru vacanţă

Profesorii bucureşteni, sfătuiţi să nu dea elevilor teme pentru vacanţă

În acest sens, inspectoratul recomandă diverse activităţi în funcţie de ciclul de învăţământ, preşcolar, primar, gimnazial sau liceal.

Vacanţa de primăvară începe în 26 aprilie şi durează până în 4 mai. Imediat după vacanţă, în 6 mai, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a susţin tezele cu subiect unic.

Potrivit graficului Ministerului Educaţiei, în 6 mai este programată teza la limba şi literatura maternă, în 9 mai, cea la istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 13 mai, la limba şi literatura română şi în 16 mai, la matematică. Contestaţiile vor fi depuse în 29 mai.

A doua perioadă a tezelor pentru cei care, din motive bine întemeiate, au lipsit la sesiunile anterioare, începe în 23 mai.

Astfel, în 23 mai va fi susţinută teza la matematică, în 27 mai, teza la limba şi literatura maternă, în 30 mai, la istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 2 iunie, la limba şi literatura română. Contestaţiile pot fi depuse în 4 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici