Profesorii intră azi în grevă de avertisment, înaintea grevei generale

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie intră azi într-o grevă de avertisment, între orele 11.00 şi 13.00, urmând ca din 22 mai să fie în grevă generală.

851 afișări
Imaginea articolului Profesorii intră azi în grevă de avertisment, înaintea grevei generale

Profesorii intră azi în grevă de avertisment, înaintea grevei generale

Sindicaliştii din educaţie anunţaseră că vor declanşa o grevă generală începând cu data de 22 mai, iar înaintea acesteia are loc, miercuri între orele 11.00 şi 13.00, o grevă de avertisment.

Sindicaliştii au avertizat că protestele ar putea afecta desfăşurarea examenelor naţionale.

Principalele revendicări ale angajaţilor din sistemul de învăţământ includ creşterea salariilor, investiţii în infrastructura şcolilor, reducerea birocraţiei şi măsuri pentru prevenirea incidentelor violente în şcoli.

Reprezentanţii sindicatelor au subliniat că este prima grevă generală organizată la finalul unui an şcolar şi au atras atenţia că examenele naţionale susţinute de elevii absolvenţi de clasa a VIII-a şi a XII-a ar putea fi perturbate.

Sindicaliştii au criticat politicienii, acuzându-i că sunt preocupaţi de alte aspecte, cum ar fi împărţirea posturilor în guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici