Profesorii universitari cer anularea deciziei privind tichetele cadou şi ameninţă cu proteste

Sindicaliştii de la Alma Mater se alătură protestului cadrelor didactice preuniversitare, cerând Executivului anularea ordonanţei privind interzicerea acordării tichetelor cadou, în caz contrar ameninţând că vor recurge la grevă.

17 afișări
Imaginea articolului Profesorii universitari cer anularea deciziei privind tichetele cadou şi ameninţă cu proteste

Profesorii universitari cer anularea deciziei privind tichetele cadou şi ameninţă cu proteste ()

Biroul Executiv Alma Mater este solidar cu protestul colegilor din învăţământul preuniversitar referitor la măsura "aberantă" de interzicere a tichetelor cadou de către Guvern, a declarat, vineri, preşedintele federaţiei sindicale, Răzvan Bobulescu.

"Motivaţia cum că această măsură este suplinită de creşterile salariale din luna aprilie o considerăm deplasată, creşterile salariale respective fiind rezultatul unor negocieri ale sindicatelor din învăţământ, negocieri purtate chiar în prezenţa prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu. Tichetele cadou nu au nicio legătură cu creşterile salariale, eliminarea lor nu ar aduce mare lucru la bugetul statului, iar în contextul apropierii sărbătorilor de Paşti, această măsură este deplasată. Sper să nu se ajungă la grevă, însă vom recurge la orice măsură legală, dacă acest act nu va fi anulat", a precizat Bobulescu.

Prin urmare, sindicaliştii Alma Mater cer anularea acestei decizii, în caz contrar alăturîndu-se protestelor declanşate de celelalte federaţii sindicale din învăţământ.

Federaţia Alma Mater îi va transmite premierului Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare, cerându-i oficial abrogarea acestei ordonanţe, considerând că acestă decizie este "nepotrivită într-un an electoral".

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din Capitală afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei "Spiru Haret" şi Federaţiei Educaţiei Naţionale sunt, de joi, în grevă japoneză, iar pe 16 aprilie vor organiza un miting şi un marş de protest faţă de interzicerea acordării tichetelor cadou.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian a declarat, joi, că profesorii vor primi salarii mărite de la 1 aprilie, în medie cu 1,6 milioane de lei vechi, care vor compensa decizia prin care nu mai primesc tichete cadou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici