Profesorul Severius Moldoveanu de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" va fi cercetat disciplinar

Profesorul Severius Moldoveanu de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" va fi cercetat disciplinar de către conducerea liceului, iar tezele de la matematică urmează să fie reevaluate, sunt recomandările Ministerului Educaţiei, care a finalizat ancheta de la colegiu.

675 afișări
Imaginea articolului Profesorul Severius Moldoveanu de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" va fi cercetat disciplinar

Profesorul Severius Moldoveanu de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" va fi cercetat disciplinar

De asemenea, până la sfârşitul semestrului, Inspectoratul Şcolar Bucureşti va transmite Ministerului Educaţiei rapoarte lunare privind modul în care profesorul relaţionează cu elevii, se spune într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, remis marţi MEDIAFAX.

Incidentul de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", în care un elev s-ar fi târât în genunchi până la catedra profesorului de matematică Severius Moldoveanu pentru a obţine o notă în plus la teză, "este rezultatul înţelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii săi, stârnind o reacţie imprevizibilă, care nu a putut fi controlată", potrivit rezultatelor anchetei Ministerului Educaţiei.

"Ca urmare a celor constatate şi a sesizărilor primite, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) monitorizarea activităţii profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, şi realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaţionare a acestuia cu elevii. Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015/2016", se arată în comunicat.

De asemenea, conducerea colegiului "va iniţia cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului şi a dialogului pentru menţinerea unei relaţii deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări şi/sau derapaje comportamentale şi/sau emoţionale", se mai arată în comunicat.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii ministerului spun că, în discuţiile cu membrii Corpului de Control, "atât elevii, cât şi cadrele didactice au subliniat eforturile profesorului şi rezultatele obţinte de acesta, de-a lungul carierei sale, în pregătirea elevilor săi".

Luni, ISMB a comunicat rezultatele anchetei, care arată că "incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi". ISMB mai precizează într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX, că "profesorul care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale".

În continuare, ISMB şi conducerea liceului vor monitoriza activitatea profesorului privind modul de comunicare în relaţiile cu elevii, pentru a fi evitate "aspectele care pot genera interpretări şi reacţii imprevizibile ale acestora".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici