Prognoza meteo pentru perioada 20 - 23 noiembrie. Ploi puternice în majoritatea ţării. Zonele unde va ninge

ANM a emis o informare meteo de ploi puternice şi ninsori la munte, valabilă de miercuri până sâmbătă. În Moldova, Transilvania şi Muntenia se anunţă vânt puternic şi precipitaţii mixte.

2197 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru perioada 20 - 23 noiembrie. Ploi puternice în majoritatea ţării. Zonele unde va ninge

Prognoza meteo pentru perioada 20 - 23 noiembrie. Ploi puternice în majoritatea ţării. Zonele unde va ninge

Potrivit informării, începând de miercuri de la ora 18:00 pânî sâmbătă la ora 10:00, vor fi ploi însemnate cantitativ, vremea se va răci, iar la munte vor fi ninsori.

Va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.

Taguri:
meteo,
ploi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici