Program de 50.000 de euro pentru susţinerea a aproximativ 6.000 de adulţi şi copii ai străzii

Cele 6.000 de persoane fără adăpost din Bucureşti, copii şi adulţi, vor beneficia de ajutor de urgenţă constând în mâncare, igienă, îmbrăcăminte, dar şi în servicii de asistenţă socială şi medicală, printr-un program în valoare de 50.000 de euro, implementat de Samusocial şi Fundaţia Parada.

240 afișări
Imaginea articolului Program de 50.000 de euro pentru susţinerea a aproximativ 6.000 de adulţi şi copii ai străzii

Program de 50.000 de euro pentru susţinerea a aproximativ 6.000 de adulţi şi copii ai străzii (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Asociaţia Samusocial şi Fundaţia Parada au lansat "Programul de ajutor de urgenţă pentru copiii şi adulţii străzii din Bucureşti", în cadrul căruia echipele mobile ale celor două organizaţii neguvernamentale vor patrula străzile Capitalei pentru a identifica copii şi adulţi ai străzii care au nevoie de ajutor.

Pe lângă nevoile elementare - mâncare, igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte -, beneficiarii vor primi servicii de asistenţă socială şi medicală, precum şi acompaniere pentru reintegrare socio-profesională.

Potrivit estimărilor, pe raza Bucureştiului sunt între 800 şi 1.300 de copii şi bebeluşi ai străzii şi peste 5.000 de adulţi, inclusiv femei izolate, familii cu copii, persoane vârstnice escrocate, tineri adulţi provenind din case de copii, foşti copii ai străzii, persoane cu probleme de sănătate mintală.

"Atât copiii, cât şi persoanele adulte fără adăpost trăiesc în condiţii de igienă, medicale, alimentare şi sociale foarte precare: în stradă, în canale, case dezafectate, case părăsite, pieţe, scări de bloc, parcuri sau alte locuri ce pot fi transformate în locuri de adăpostire", se arată în comunicatul transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Samusocial din România, singura organizaţie neguvernamentală din Bucureşti care oferă asistenţă socială şi medicală direct în stradă adulţilor fără adăpost, precizează că situaţia adulţilor străzii se agravează de la o zi la alta din cauza oscilaţiilor politico-economice.

"Odată cu instalarea crizei economice a crescut simţitor numărul adulţilor străzii, în urma pierderii locurilor de muncă şi a imposibilităţii de plată a întreţinerii şi utilităţilor. Odată ajunşi într-o astfel de situaţie de criză, oameni care până în acel moment s-au ştiut cu loc de muncă «pe viaţă», cu familie, cu prieteni, n-au mai ştiut cui să ceară ajutor şi ce să facă pentru a se repune pe picioare. Rolul echipelor mobile este să-i identifice în stradă şi să demareze procesul de asistenţă socială, medicală şi de reinserţie", precizează directorul executiv de la Samusocial România, Sabina Nicolae.

Fundaţia Parada sprijină în cadrul proiectului copiii şi tinerii prin intermediul unor servicii integrate de asistenţă socială, educativ-formative şi de integrare socio-profesională.

"Programul de ajutor de urgenţă pentru copiii şi adulţii străzii din Bucureşti", implementat de cele două organizaţii neguvernamentale, este finanţat de BRD - Groupe Société Générale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici