Programul de guvernare al USL: Canalizare şi apă curentă în toate localităţile din Delta Dunării

Programul de guvernare al USL prevede ca toate localităţile de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării să aibă sistem de canalizare şi alimentare cu apă, precum şi sistem de management integrat al deşeurilor.

146 afișări
Imaginea articolului Programul de guvernare al USL: Canalizare şi apă curentă în toate localităţile din Delta Dunării

Programul de guvernare al USL: Canalizare şi apă curentă în toate localităţile din Delta Dunării (Imagine: Sorin Toma/ Mediafax Foto)

Revitalizarea Deltei Dunării prin management adaptativ bazat pe conservarea biodiversităţii şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale este unul dintre punctele prevăzute la capitolul Mediu în programul de guvernare al USL.

La acest punct sunt prevăzute, printre altele, un program multianual de finanţare şi un plan de management integrat pentru Delta Dunării.

Alături de acestea figurează "crearea unor mecanisme care să susţină dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi creşterea standardelor de viaţă pentru populaţia locală".

De asemenea, conform programului, ar urma să fie realizate sisteme de canalizare şi alimentare cu apă, de management integrat al deşeurilor pentru toate localităţile de pe teritoriul rezervaţiei. Documentul prevede stabilirea sistemului de monitorizare a traficului pe canalele şi lacurile din Delta Dunării, inventarierea şi cartarea habitatelor naturale şi a habitatelor speciilor sălbatice de interes conservativ, precum şi stabilirea metodologiilor şi a sistemului de monitorizare a stării de conservare a habitatelor naturale şi a speciilor de interes comunitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici