Proiect CGMB: O nouă direcţie înfiinţată de Primăria Capitalei, care va asigura respectarea legii de către funcţionari

O nouă direcţie ar putea fi înfiinţată în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, aceasta urmând să aibă drept obiectiv asigurea reaspectării regulilor de funcţionare a municipalităţii, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi analizat în şedinţa de miercuri a CGMB.

370 afișări
Imaginea articolului Proiect CGMB: O nouă direcţie înfiinţată de Primăria Capitalei, care va asigura respectarea legii de către funcţionari

Proiect CGMB: O nouă direcţie înfiinţată de Primăria Capitalei, care va asigura respectarea legii de către funcţionari

„Se înfiinţează Direcţia Guvernanţă Corporativă, ca structură distinctă în cadrul aparatului de specialitate al Primarului General, în subordinea directă a Primarului General al Municipiului Bucureşti, şi având un număr de 32 de posturi – funcţii publice”, potrivit proiectului de hotărâre publicat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Obiectivul specific al Direcţiei de Guvernanţă Corporativă este asigurarea unui „management stabil, uniform şi profesional la societăţile constituite în subordinea CGMB”.

„Are ca obiectiv general instituirea de pârghii de garantare a obiectivităţii şi transparenţei selecţiei managementului şi a membrilor organelor de administrare, de asigurare a profesionalismului şi responsabilităţii deciziei mangeriale, mecanisme suplimentare de protecţie a drepturilor acţionarilor minoritari şi o transparenţă accentuată faţă de public atât a activităţii societăţilor de stat, cât şi a politicii de acţionariat a statului, contribuind la echilibrarea bugetului de stat şi la relansarea economiei”, conform proiectului ce va fi analizat de consilierii generali în şedinţa de miercuri.

În cadrul documentului citate, este propusă şi înfiinţarea Serviciului EURO - 2020, care ar trebui să se ocupe de realizarea tuturor măsurilor impuse de UEFA.

„Se înfiinţează Serviciul EURO -2020, ca structură distinctă în cadrul aparatului de specialitate al Primarului General, în subordinea directă a Primarului General al Municipiului Bucureşti şi având un număr de opt posturi de natură contractuală”, conform sursei citate.

Iniţiatorii proiectului precizează că această structură din subordinea PMB va întocmi rapoarte, la cererea managementului sau auto-propuse, cu privire la evoluţiile macroeconomice, prognoze şi implicaţiile lor asupra derulării proiectului, va reprezenta instituţia în relaţiile cu furnizorii externi de servicii de marketing şi mass-media şi va coordona modul de aministrare şi promovare a site-ului evenimentului.

„România este una dintre cele 13 ţări care vor găzdui meciuri la Campionatul european de Fotbal din anul 2020, primul care se va desfăşura în acest fromat. Este pentru prima oară când ţara noastră organizează meciuri din cadrul unui turneu final, capitala României fiind unul dintre oraşele care va găzdui patru meciuri la ediţia din anul 2020 a acestui campionat, meciuri care se vor disputa pe Arena Naţională”, motivează iniţiatorii necesitatea înfiinţării acestei structuri.

Pentru implementarea tuturor măsurilor şi rigorilor cerute de UEFA şi a respectării garanţiilor funcţionale şi administrative luate în acest sens este necesară înfiinţarea în cadrul aparatului de specialitate al Primarului general a acestei noi structuri organizatorice, conform sursei citate.

Potrivit proiectului de hotărâre, Direcţia se va ocupa de redactarea scrisorilor de aşteptare pe care le va trimite spre aprobare primarului şi publicarea lor pe site, numirea şi revocarea membrilor consiliilor de administraţie şi reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale, încheierea contractelor de mandat cu administratorii regiilor autonome, monitorizarea şi evaluarea anuală a performanţelor consiliilor de administraţie şi indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari prevăzuţi în anexa contractului de mandat, propunerea candidaţilor pentru funcţiile de membri ai consiliului de administraţie, monitorizarea şi evaluarea modulului în care este aplicată OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi raportarea către Ministerul Finanţelor Publice a indicatorilor de performanţă monitorizaţi la întreprinderile publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici