Proiect de lege: ANL să preia blocurile începute şi nefinalizate

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a anunţat, joi, că va depune în Parlament un proiect de lege care prevede preluarea de către ANL a blocurilor începute de dezvoltatori imobiliari privaţi şi nefinalizate din cauza lipsei banilor.

140 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege: ANL să preia blocurile începute şi nefinalizate

Proiect de lege: ANL să preia blocurile începute şi nefinalizate (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Giurgiu a declarat, într-o conferinţă de presă, că aceasta ar fi o modalitate de ajutare a cetăţenilor care au achitat parţial sau integral sume pentru construirea de locuinţe şi care nu pot beneficia de apartamente.

"Voi depune un proiect de lege pentru ajutarea celor care au achitat banii, parţial sau total, şi nu au intrat în posesia locuinţei deoarece dezvoltatorii imobiliari privaţi nu au finalizat apartamentele, invocând lipsa banilor. Propun preluarea de către ANL a blocurilor nefinalizate, astfel încât ANL să continue lucrările. Statul nu va cheltui niciun ban, nu pierde şi va încasa banii de la proprietari pentru lucrări. Este o măsură socială", a explicat deputatul PDL.

El a precizat că a primit numeroase sesizări din partea unor familii de clujeni care au achitat, parţial sau total, zeci de mii de euro pentru apartamente situate în blocuri în construcţie, lucrările fiind stopate de constructor.

"Oamenii au achitat zeci de mii de euro, au luat credite din bănci pentru apartamente şi plătesc rate pentru locuinţe de care nu beneficiază. Trebuie intervenit cumva, pentru că aceste blocuri se degradează, şi preluarea de către ANL ar fi o soluţie, o garanţie de continuare şi finalizare a lucrărilor", a spus Mircia Giurgiu.

Deputatul PDL a dat exemplul a patruzeci de familii din Cluj, care au achitat între 5.000 şi 53.000 de euro pentru un bloc care nu s-a finalizat.

"Firma constructoare a cerut insolvenţa, a invocat că nu mai are bani, iar oamenii sunt disperaţi. Au plătit între 5.000 şi 53.000 de euro în anul 2008, iar blocul trebuia terminat în 2009. Lucrările au fost oprite la 80 la sută, iar cetăţenii nu mai ştiu ce să facă", a subliniat Giurgiu.

Proiectul urmează să fie depus în Parlament în termen de o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici