Proiect: Sistem de energie verde pentru spitalele administrate de municipalitatea bucureşteană

În unităţile spitaliceşti aflate în subordinea Primăriei Capitalei ar putea fi implementat Programul “Energie Verde pentru Spitalele” şi vor fi realizate investiţii pentru autonomie şi eficienţa energetică, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

173 afișări
Imaginea articolului Proiect: Sistem de energie verde pentru spitalele administrate de municipalitatea bucureşteană

Proiect: Sistem de energie verde pentru spitalele administrate de municipalitatea bucureşteană

"În prezent, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) are în administrare 19 spitale amplasate pe întreg teritoriul Municipiului. Acestea au în utilizare instalaţii şi echipamente pentru producerea energiei termice, apă caldă, precum şi energie electrică învechite din punct de vedere tehnic şi moral. Astfel, este necesară modernizarea şi eficientizarea procesului tehnologic de producere a energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum, prin introducerea unor metode moderne de producere a energiei prin centrale termice în cogenerare, centrale termice de trigenerare, panouri solare, panouri fotovoltaice, precum şi alte tehnologii cu utilizarea surselor regenerabile de energie", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Prin proiectul de hotărâre, care se va discuta în şedinţa Consiliului General din data de 23 august, se solicită atât aprobarea Programului "Energie verde pentru spitalele Municipiului Bucureşti", cât şi împuternicirea ASSMB pentru realizarea studiului de oportunitate pentru implementarea proiectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici