Proiectele de cercetare pentru automobilul electric, finanţate prin Fondul de Mediu

Proiectele de cercetare privind fabricarea automobilului electric vor fi coordonate de către un grup format din reprezentanţi ai ministerelor cu expertiză în domeniu şi finanţate prin Fondul Naţional de Mediu, a anunţat, miercuri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

28 afișări
Imaginea articolului Proiectele de cercetare pentru automobilul electric, finanţate prin Fondul de Mediu

Proiectele de cercetare pentru automobilul electric, finanţate prin Fondul de Mediu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul interministerial a fost înfiinţat prin decizie aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi este constituit din reprezentanţi ai ministerelor Economiei, Transporturilor, Finanţelor, Mediului, precum şi din membri ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Grupul va fi condus de către Dan Lazăr, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului.

"S-a constituit un grup interministerial şi avem o expertiză foarte bună, cel puţin la nivelul Ministerului Economiei. Cei doi producători auto din România, Renault şi Ford, sunt printre pionierii cercetării din zona automobilului electric şi cred că este o mare oportunitate pentru România ideea de a încerca să dezvoltăm şi să încurajăm utilizarea automobilului electric pe teritoriul României", a spus Videanu.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, în conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, că Guvernul va constitui un grup interministerial care să elaboreze strategia României privind fabricarea automobilului electric.

El a apreciat că introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenţa de carburanţi şi va diminua gradul de poluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici