Proiectil vechi de peste 20 de ani, dezamorsat pe plajă la Sfântu Gheorghe, în Tulcea

Un proiectil vechi de peste 20 de ani a fost dezamorsat marţi pe plajă la Sfântu Gheorghe, în judeţul Tulcea.

296 afișări
Imaginea articolului Proiectil vechi de peste 20 de ani, dezamorsat pe plajă la Sfântu Gheorghe, în Tulcea

Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naţionale, România

O echipă de militari specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag a executat marţi o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe, din judeţul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Prezenţa obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgenţe 112.

Infanteriştii marini s-au deplasat de urgenţă la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide.

Obiectul semnalat s-a dovedit a fi „o lovitură inertă tip PG-7”, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ.

Infanteriştii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la faţa locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici