Proiectul de reorganizare a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, în dezbatere publică

Proiectul de reorganizare a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

562 afișări
Imaginea articolului Proiectul de reorganizare a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, în dezbatere publică

Proiectul de reorganizare a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, în dezbatere publică

Potrivit proiectului, reorganizarea unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică se va face cu respectarea Legii 198/2023, cu modificările ulterioare, privind numărul de elevi şcolarizaţi într-o unitate de învăţământ, astfel încât aceasta să poată funcţiona cu personalitate juridică.

Astfel, unităţile de învăţământ cu personalitate juridică vor funcţiona cu minimum 300 de elevi, cu minimum 300 de elevi, preşcolari şi/sau antepreşcolari, cu minimum 140 de preşcolari şi/sau antepreşcolari, cu minimum 120 de antepreşcolari, cu minimum 80 de elevi, în cazul unităţilor de învăţământ liceal tehnologic care şcolarizează exclusiv în sistem dual, cu minimum 50 de elevi sau minimum 50 de elevi şi/sau preşcolari, în cazul unităţilor de învăţământ special, cu minimum 100 de elevi, în cazul unităţilor de învăţământ postliceal.

Metodologia privind reorganizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică conţine şi calendarul activităţilor privind reorganizarea unor unităţi de învăţământ preuniversitar, pentru anul şcolar 2024-2025.

Ministerul Educaţiei anunţă că a pus în consultare publică şi proiectul de Metodologie privind procesul de organizare a reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2024-2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici