Proiectul Guvernului pentru reducerea CAS cu 5%, aprobat de Comisia de buget din Senat

Proiectul Guvernului privind reducerea CAS cu 5% a primit raport favorabil, fără amendamente, din partea membrilor Comisiei pentru buget, finanţe din Senat şi urmează să fie dezbătut marţi în plenul acestei Camere.

183 afișări
Imaginea articolului Proiectul Guvernului pentru reducerea CAS cu 5%, aprobat de Comisia de buget din Senat

Proiectul Guvernului pentru reducerea CAS cu 5%, aprobat de Comisia de buget din Senat (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Proiectul pentru modificarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal a primit votul favorabil al tuturor membrilor acestei comisii, cu excepţia senatorului PDL Mărinică Dincă, acesta abţinându-se la vot.

Prezent la dezbateri, liderul sindical Bogdan Hossu, a susţinut că reducerea CAS ar trebui aplicată la angajat, şi nu la angajator.

El a invocat, pe de altă parte, faptul că nu s-a discutat cu partenerii sociali acest proiect, nici în Consiliul Naţional de Dialog Social, care era instituţia abilitată să discute politicile majore naţionale pe toate planurile şi, din punct de vedere tehnic, nu s-a făcut nicio analiză a consecinţelor.

”Noi am plecat de la ideea că este o măsură de viitor pe piaţa muncii şi pe economia românească. Nu o facem de campanie, ci o facem realmente ca o politică economică şi socială responsabilă”, a adăugat acesta.

Preşedintele Comisiei pentru buget, Cosmin Nicula, a subliniat că raportul trebuie să plece luni de la comisie, în forma propusă de Guvern şi că eventuale amendamente vor putea fi adoptate la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

”Noi, mâine, în plen, o să îi dăm un vot, şi solicitările pe care le-aţi făcut, pertinente, de altfel, ar fi bine să discutaţi la nivelul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să fie prinse ca amendamente şi să fie discutat în plenul de săptămâna viitoare al Camerei. (...) Cele solicitate de dumneavoastră sunt convins că vor fi luate în considerate”, a spus Nicula.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici