Promisiunea unei vieţi mai bune, încălcată. O familie din Timişoara a luat în plasament patru copii pe care i-a pus la muncă grea

O familie din Timişoara a luat patru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani în plasament, iar apoi i-a exploatat, punându-i la munci grele sau să îndeplinească servicii în mod forţat. Poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara au demarat o anchetă.

691 afișări
Imaginea articolului Promisiunea unei vieţi mai bune, încălcată. O familie din Timişoara a luat în plasament patru copii pe care i-a pus la muncă grea

Promisiunea unei vieţi mai bune, încălcată. O familie din Timişoara a luat în plasament patru copii pe care i-a pus la muncă grea

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, fac trei percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

„În cauză s-a reţinut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soţ şi soţie, în calitate de asistenţi maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, care se aflau în plasament la aceştia. Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenţii maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea şi întreţinerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activităţi fizice solicitante, în cadrul exploataţiei agricole deţinute de persoanele bănuite”, arată poliţiştii.

În cazul în care copiii refuzau să mai îndeplinească activităţile dispuse, ei erau agresaţi fizic de către cei care îi exploatau.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici