Protejarea celor cu venituri mici, parametru principal în planul anti-criză

Vicepremierul Dan Nica a declarat, luni, că unul dintre parametrii principali ai planului anti-criză îl constituie protejarea categoriilor sociale cu venituri mici, fie că e vorba de pensionari, salariaţi, agricultori sau familii cu mulţi copii, şi că cei cu pensii şi salarii mari se pot descurca.

12 afișări
Imaginea articolului Protejarea celor cu venituri mici, parametru principal în planul anti-criză

Protejarea celor cu venituri mici, parametru principal în planul anti-criză

"Unul dintre parametrii principali ai planului anti-criză îl constituie protejarea categoriilor sociale cu venituri mici, fie că e vorba de pensionari, fie că e vorba de salariaţi, fie că e vorba de agricultori sau de familii cu mulţi copii. Trebuie să acordăm spijin celor care au salariii mici şi pensii mici, cei cu salariile foarte mari şi pensiile foarte mari se mai pot descurca", a subliniat Nica, la finalul întâlnirii reprezentanţilor coaliţiei PSD-PDL în Biroul Politic de Coordonare Central al Coaliţiei.

Întrebat dacă în cadrul şedinţei BPCC s-a decis dacă şi sub ce formă se vor majora salariile şi pensiile, Nica a negat că ar fi existat asemenea discuţii.

"Nu am ajuns la acest punct. Vom mai avea în zilele următoare discuţii şi pe alte subiecte cum ar fi şi acest capitol, vom mai avea întâlniri şi sindicatele pentru a avea un punct de vedere comun, pe cât posibil, urmând ca joi varianta finală să fie supusă aprobării Guvernului", a precizat Nica.

Liderii PDL şi PSD au discutat, luni, despre proiectul bugetului de stat pe 2009, una dintre problemele analizate fiind majorarea pensiilor şi salariilor mici începând cu această primăvară.

Citeşte şi:

Emil Boc a prezentat priorităţile bugetului pentru 2009

Nica: Din aparatul central vor fi date afară circa 2.000 de persoane

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici