„Protest” al copiilor dintr-un judeţ într-o librărie: „Da poveştilor, Nu tabletelor!” | FOTO

Copiii din Galaţi au organizat, joi, un protest inedit, faţă de timpul petrecut la calculatoare şi tablete. Elevii s-au strâns la o librărie din oraş şi au spus că îşi doresc mai mult timp pentru lectură, teatru şi a activităţi „faţă în faţă”, protestul fiind numit „Da poveştilor, Nu tabletelor!”

268 afișări
Imaginea articolului „Protest” al copiilor dintr-un judeţ într-o librărie: „Da poveştilor, Nu tabletelor!” | FOTO

Protest al copiilor din Galaţi într-o librărie: „Da poveştilor, Nu tabletelor! ”

Copiii care s-au strâns la librăria din Galaţi spun că discuţiile între colegi se fac în special online şi ca să nu petreacă la fel de mult timp în faţa calculatorului au ales să-şi urmeze pasiunile. Joi au decis să spună hotărât „Da poveştilor, Nu tabletelor!”, iniţiind un protest faţă de timpul pierdut în lumea virtuală.

Alessandra Spiridon are 13 ani, este în clasa a VI-a şi în timpul liber este actor la Teatrul de Copii pentru Copii din Galaţi. Ea spune că stă foarte puţin timp în faţa calculatorului şi încearcă să-şi convingă prietenii să procedeze la fel.

„Lecturile dezvoltă capacitatea de a gândi şi datorită cititului ne vom putea folosi cu totul altfel de cuvinte... Este trist că mulţi dintre cei de vârsta mea mă caută să discute mai mult online, iar când ne întâlnim faţă în faţă nu prea ştiu ce să spună şi despre ce să vorbească. Mie îmi place foarte mult să citesc, iar pasiunile mele sunt actoria şi muzica. Nici nu am tabletă, ascult muzică pe telefon, dar nu pot să stau mult timp cu ochii în ecran. Cred că cei de vârsta mea ar trebui să îşi cultive mai mult pasiunile şi să se întâlnească mai des faţă în faţă cu prietenii sau colegii lor”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alessandra Spiridon.

În timpul protestului, copiii au avut cărţi în mâini şi au fost costumaţi în personaje din desenele animate.

Toţi cei care au participat la acţiunea din librăria gălăţeană joacă în spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe”, pus in scena de Teatrul Muzical „Şapte” din Galaţi, şi au profitat de ocazie ca să-i cheme la teatru pe colegii lor de generaţie.

„Toţi părinţii îşi doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun şi cu siguranţă ştiu că un timp de calitate petrecut cu ei nu este în faţa tabletelor. Tocmai de acea îi aşteptăm să redeschidă cartea de poveşti şi să (re)descopere în familie, la spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe”, aventurile lui Făt-Frumos. Vor vedea că încercările eroului din basme îi vor ajuta pe copii să găsească motivaţia, curajul, încrederea în sine şi perseverenţa. Cel puţin acesta e mesajul transmis de spectacolul nostru”, a spus Isabela Oancea, reprezentanta Teatrului Muzical „Şapte”

În spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe”, adaptat după cunoscuta poveste a lui Petre Ispirescu, copiii vor juca o scenă, alături de actori profesionişti.

Reprezentaţia va avea loc pe 20 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici