Protest al fermierilor greci cu tractoarele în faţa Parlamentului

Zeci de fermieri greci şi-au parcat tractoarele, marţi, în faţa Parlamentului din Atena, în semn de protest faţă de creşterea costurilor, concurenţa străină, precum şi faţă de lipsa de măsuri ale autorităţilor legate de inundaţiile care i-au afectat în ceea ce priveşte producţia.

110 afișări
Imaginea articolului Protest al fermierilor greci cu tractoarele în faţa Parlamentului

Protest al fermierilor greci cu tractoarele în faţa Parlamentului

Zeci de fermieri din toate zonele Greciei au mers marţi cu tractoarele la Atena, intensificând astfel protestele care se manifestă de săptămâni în şir faţă de creşterea costurilor, concurenţa străină şi de faptul că autorităţile nu au luat măsurile cuvenite după inundaţiile care le-au afectat activitatea, scrie Reuters.

Tractoarele au parcat în faţa parlamentului. "Creşterea animalelor a murit astăzi", scria pe un banner de pe un tractor cu un sicriu negru ataşat în faţă. "Fără fermieri, fără hrană, fără viitor", scria pe un banner de pe un alt tractor.

Fermierii greci s-au alăturat protestelor altor fermieri din ţări europene precum Franţa, Belgia, Olanda, Polonia şi Italia, care au organizat în ultimul timp astfel de acţiuni.

Sindicatele fermierilor greci negociază de mai multe săptămâni cu guvernul conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis, dar spun că măsurile anunţate până acum nu sunt suficiente pentru a răspunde revendicărilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
fermieri,
grecia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici