Protest al Noii Drepte în faţa Ambasadei Italiei la Bucureşti

Aproximativ 30 de membri ai organizaţiei Noua Dreaptă s-au adunat, vineri, în faţa sediului Ambasadei Italiei la Bucureşti pentru a protesta faţă de valul de anti-românism care a cuprins Peninsula în urma crimei săvârşite de Romulus Mailat.

2 afișări
Imaginea articolului Protest al Noii Drepte în faţa Ambasadei Italiei la Bucureşti

Protest al Noii Drepte în faţa Ambasadei Italiei la Bucureşti

Tinerii poartă pancarte cu însemne ale organizaţiei "Noua Dreaptă", precum şi banere pe care este scris "Nelegiuirile ţiganilor, evenimente pentru voi - rutină pentru noi", "Imaginea naţională distrusă de o etnie non-europeană", precum şi unul în limba italiană, pe care scrie "Două popoare latine, o singură problemă".

Manifestanţii mai poartă pancarte care îl înfăţişează pe Mailat în spatele gratiilor, pe care scrie "Criminalul din Italia, Romulus Mailat, nu este român, este etnic ţigan" şi altele pe care scrie "Notate la diferenza !", pe care sunt înfăţişate două fotografii, una a unei familii de romi, alta a unei familii de români, prin care se indică faptul că este vorba de "două popoare diferite".

Protestatarii sunt supravegheaţi de un echipaj al Jandarmeriei, dispozitivul putând fi suplimentat dacă va fi necesar.

Liderul organizaţiei, Tudor Ionescu, a declarat că manifestaţia are ca scop îmbunătăţirea imaginii României în străinătate prin sensibilizarea autorităţilor europene în privinţa diferenţelor ce trebuie făcute între romi şi români.

"Vrem ca, odată pentru totdeauna, să se şteargă acest semn de egalitate. Suntem două popoare diferite, cu limbi diferite, cu culturi diferite, cu tradiţii diferite.(...) Este anormal şi imoral ca poporul român să fie asimilat şi confundat cu o minoritate de 2,5 la sută", a spus Ionescu.

Liderul organizaţiei a explicat că manifestaţia a fost făcută la cererea membrilor din ţară, dar şi a celor din Italia, adăugând că, în cazul în care problemele nu vor fi rezolvate, intenţionează organizarea altor proteste, atât în ţară, cât şi în străinătate.

În acelaşi timp, el a explicat că va înainta ambasadorului Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini, un memoriu privind "situaţia conflictuală creată de agresiunile şi actele antisociale comise de către unii membri ai comunităţii de ţigani ce parazitează în acest moment Italia".

"Sunt chestiuni de notorietate publică, trăsăturile generale ce caracterizează ţigănimea: infracţionalitatea ridicată, comportamentul zgomotos, vulgar şi deranjant al membrilor ei în spaţiul public, tendinţa către agresiune a membrilor ei, refuzul adoptării şi respectării regulilor generale de comportament", se arată în memoriu.

Potrivit aceluiaşi document, unele dintre organizaţiile non-guvernamentale "îi incită pe ţigani să-şi revendice dreturile, escamotându-le obligaţiile". "Cu alte cuvinte, ni se cere să acceptăm abuzul, hoţiile şi obrăznicia anumitor ţigani, în vreme ce europenii din vest, versaţi deja într-ale democraţiei, nu ezită să-i deporteze pe ţigani în România, atunci când sunt deranjaţi de comportamentul antisocial al acestora. Dacă Europa îi iubeşte atât de mult pe ţigani (...) de ce nu pledează pentru reţinerea lor în ţările UE în care aceştia au migrat, fie şi în puşcăriile lor umanizate şi educative, dar să-i ţină acolo - în loc de a-i trimite înapoi în România săracă, înapoiată ?!", se mai arată în memoriu.

În memoriu se menţionează că denumirea de rom este "o făcătură confecţionată cu scopul de a compromite deliberat România".

În încheierea documentului se menţionează şi o soluţie pentru problema romilor: "această reacţie nu poate fi măsura deportării ţiganilor din Iatalia în România. O asemenea măsură nu ar da roade decât pe termen scurt. (...) În opinia noastră, singura soluţie este obligarea ţiganilor la adoptarea unui alt sistem de valori, pozitiv, în armonie cu cel general".

Acţiunea de protest a fost autorizată de Primăria Capitalei pentru două ore, respectiv între 12:00 şi 14:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici