Video Protest al susţinătorilor PSD la Ştefăneşti

Aproximativ 100 de persoane din comuna ilfoveană Ştefăneşti au stat, luni, mai multe ore, în faţa unui local privat din localitate, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor, câştigate de candidatul PNG Anghel Rababoc la o diferenţă de 103 voturi faţă de contracandidatul acestuia, Aurel Pârvu (PSD).

46 afișări

Aceştia s-au adunat, luni, în jurul orei 10.00, pe terasa unui local aparţinând candidatului PSD, Aurel Pârvu, de unde au strigat, stimulaţi de prezenţa reprezentanţilor presei, "Jos mafia!", "N-au votat din Ştefăneşti, au votat din Bucureşti", "Alegeri fraudate pe liste separate!", "Rababoc, nu uita, asta nu-i comuna ta!".

Iniţial, aceştia au susţinut că aşteaptă rezultatul contestaţiei la alegerile locale din Ştefăneşti depuse de candidatul PSD Aurel Pârvu.

Aurel Pârvu a susţinut că la scrutinul de duminică, numărul alegătorilor care au votat pe liste suplimentare a fost mult mai mare decât cel înregistrat în primul tur de scrutin din 15 iunie. Potrivit lui Pârvu, "pe aceste liste s-a votat într-un număr foarte mare", acesta apreciind că ar fi vorba de aproximativ 300 de alegători care apar pe listele suplimentare.

"În total au votat 483 de persoane pe listele suplimentare, adică aproape 300 de voturi în plus (faţă de primul tur din 15 iunie - n.r.)", a mai spus Aurel Pârvu.

Candidatul PSD a precizat că aproximativ 10 procente din numărul persoanelor care au votat pe listele suplimentare la primul tur "au fost introduse în listele permanente".

În privinţa organizării scrutinului, Pârvu susţine că au fost trimise mai multe buletine de vot decât era necesar. Astfel, pentru cele 3.600 de persoane cu drept de vot din Ştefăneşti au fost trimise 4.300 de buletine, cu opt procente mai mult decât cele zece prevăzute de legea electorală.

"Pentru primul tur de scrutin (din 15 iunie - n.r.) am avut 4.000 de buletine de vot, iar acum au fost trimise, în perioada 15-29 iunie, 4.300 de buletine de vot", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Aurel Pârvu.

Întrebat despre obiectul contestaţiei pe care a depus-o după aflarea rezulatului alegerilor din Ştefăneşti, reprezentantul PSD a răspuns: "De contestaţie se ocupă partidul".

El a precizat că nu cunoaşte conţinutul contestaţiei deoarece aceasta a fost întocmită de avocaţi şi că nu deţine o copie a actului de contestare, neavând nici numărul de înregistrare al acesteia.

După aproximativ şase ore, cei aproximativ o sută de localnici au fost îndrumaţi de apropiaţi ai lui Pârvu "să părăsească locul, să meargă la casele lor", aceştia spunându-le oamenilor că vor fi chemaţi "dacă va fi nevoie".

Mai multe echipaje de jandarmi au fost prezente, încă de luni dimineaţă, în Ştefăneşti, după ce susţinătorii candidatului PSD au anunţat că intenţionează să iasă în stradă, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor.

Anghel Rababoc (PNG) a câştigat alegerile pentru Primăria comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, obţinând 1848 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Aurel Pârvu (PSD) a obţinut 1745 de voturi, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central (BEC).

Localnicii din Ştefăneştii de Jos au votat, duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru că Biroul Electoral Central a anulat alegerile de aici din 1 iunie, după ce s-a constatat că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor. Astfel, primul tur de scrutin a fost reluat în 15 iunie, dar niciunul dintre candidaţii la primăria din Ştefăneştii din Jos nu a obţinut majoritate de voturi.

În cel de-al doilea tur s-au confruntat candidatul PSD, Aurel Pârvu, şi candidatul PNG, Anghel Rababoc. Conform datelor centralizate la Biroul Electoral Central, la primul tur, din 15 iunie, Rababoc a primit 1.661 de voturi, iar contracandidatul său - 1.425 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici