Protest anti-Pride la Belgrad. Manifestanţii au mărşăluit cu icoane în mâini

  • Mii de oameni au protestat în Blegrad înainte de parada LGBT Pride din 17 septembrie
  • Protestatarii s-au afişat la marş cu icoane
  • Guvernul sârb vrea să anuleze sau să amâne parada gay din acest an
2752 afișări
Imaginea articolului Protest anti-Pride la Belgrad. Manifestanţii au mărşăluit cu icoane în mâini

Sursa foto: MediafaxFoto

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Belgrad să protesteze împotriva marşului Pride al comunităţii LGBT, ce va avea loc pe 17 septembrie.

Belgradul urmează să găzduiască marşul EuroPride pe 17 septembrie, un eveniment organizat în fiecare an într-un alt oraş european. Dar preşedintele Aleksandar Vucic a declarat sâmbătă că evenimentul va fi anulat sau amânat din cauza ameninţărilor  venite din partea extremiştilor de dreapta. O decizie finală nu a fost încă adoptată.

„Se va întâmpla, dar într-un alt moment şi mai fericit”, a declarat Vucic.

Protestul de duminică împotriva evenimentului EuroPride a fost condus de clerici din Biserica Ortodoxă Sârbă. Unii dintre episcopii prezenţi la procesiune susţin că evenimentul Pride ameninţă valorile tradiţionale ale familiei şi ar trebui interzis.

„Salvaţi-ne copiii şi familia”, era afişat pe unul dintre bannerele susţinute de protestatari. Majoritatea au venit cu icoane la protest, iar unii purtau şi cruci.

Guvernele sârbe anterioare au interzis paradele gay în trecut, atragând critici din partea grupurilor pentru respectarea drepturilor omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici