VIDEO Protest în Năvodari, după explozia de la Petromidia. Zeci de oameni revoltaţi s-au adunat în faţa rafinăriei Rompetrol

  • O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
  • În urma incidentului, o persoană a murit, iar alte 5 au fost rănite.
  • Zeci de oameni au protestat, marţi dimineaţă, în faţa rafinăriei.
  • Aceştia cer să fie încadraţi într-o grupă de muncă superioară.
  • Vor concedii integrale, nu fracţionale, dar şi mărirea salariilor.
3118 afișări

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Rompetrol Petromidia din Năvodari. Bilanţul oficial arată în felul următor: un mort (declarat iniţial dispărut) şi 5 răniţi. Cei doi bărbaţi cu arsuri, în urma exploziei de la Petromidia, au fost transferaţi în Germania.

VEZI AICI FIRUL EVENIMENTELOR - Explozie la Petromidia, Năvodari. 

Marţi, zeci de oameni s-au adunat în faţa rafinăriei pentru a protesta faţă de condiţiile de lucru. Oamenii au cerut să fie încadraţi într-o grupă de muncă superioară. Ei vor concedii integrale, nu fracţionale, dar şi mărirea salariilor. Mitingul de protest a durat aproximativ 30 de minute.

„În cursul acestei dimineţi, un grup de angajaţi s-a adunat în faţa rafinăriei Petromidia, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu colegii răniţi în incidentul de vineri”, transmite compania. „În acelaşi timp, aceştia au discutat cu reprezentanţii companiei, pentru ca împreună să putem găsi soluţii suplimentare pentru creşterea siguranţiei pe platforma Petromidia. În contextul negocierilor sindicale în curs, legate de majorarea salariilor din contractul colectiv de muncă, aceştia şi-au reiterat si dorinţele şi aşteptările financiare.”

VEZI AICI VIDEO Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari, surprins de un turist aflat pe plaja din Mamaia Nord

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici