Protest la Parlament: sculptură a unui copil abuzat, amplasată în văzul aleşilor

Actul sexual al unui adult cu un copil sub 16 ani să fie considerat viol, cer membrii Declic. Ei au adus luni în faţa Parlamentului o sculptură înaltă de doi metri, cu imaginea unui copil abuzat sexual.

1055 afișări
Imaginea articolului Protest la Parlament: sculptură a unui copil abuzat, amplasată în văzul aleşilor

Protest la Parlament: sculptură a unui copil abuzat, amplasată în văzul aleşilor

Membrii Comunităţii Declic au adus în faţa Parlamentului o sculptură înaltă de doi metri, cu imaginea unui copil abuzat sexual. Sculptura fetiţei speriate, care strânge la piept o jucărie, iar pe picioarele ei urcă mâinile agresorilor, a fost afişată în faţa Parlamentului mai bine de o oră.

Mesajul ,,Salvaţi-mă” a fost inscripţionat pe soclu, „în speranţa că politicienii îl vor vedea şi vor înţelege cât de necesară este o lege care să prevadă că orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani este viol”.

„Am organizat acţiunea astăzi, de Sfântul Nicolae, pentru că e ziua în care toţi copiii ar trebui să se bucure şi să se simtă ocrotiţi. Din păcate, legea din România eşuează îngrozitor. La fiecare 6 ore, un copil este agresat sexual. De cele mai multe ori, abuzatorii scapă nepedepsiţi, pentru că sunt poliţişti, procurori, judecători care consideră că un copil de 11 sau 12 ani îşi poate da acordul pentru actul sexual. E strigător la cer”, a declarat Denisa Soare, coordonatorul campaniei.

Reprezentanţii Declic au depus la Parlament petiţia semnată de peste 71.800 de cetăţeni, prin care le cer parlamentarilor o lege care să protejeze copiii.

„Este datoria parlamentarilor să adopte o lege clară care să prevadă ca, sub 16 ani, orice act sexual al unui adult cu un minor trebuie considerat viol. Vom face presiuni până când România va avea o astfel de lege, aşa cum au alte ţări europene”, a declarat Denisa Soare, campaigner Declic.

Potrivit acesteia, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări cu copiii abuzaţi, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori, iar din 788 de agresori sexuali anchetaţi în ultimul an, doar 3 au ajuns la închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici