Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă

  • Reprezentanţii HORECA din Timiş s-au alăturat protestului HORA din Bucureşti
  • Aceştia sunt nemulţumiţi de măsurile impuse de autorităţi
  • Patronii se plâng că le-au scăzut veniturile cu până la 70%
  • La Timişoara, cei din HORECA s-au întâlnit în Piaţa Unirii şi exprimat nemulţumirile
296 afișări
Imaginea articolului Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă

Protest la terase şi la Timişoara. Patronii le-au închis mai bine de o oră, iar angajaţii au ieşit în stradă

Pentru că autorităţile ţin în continuare restaurantele închise, iar terasele trebuie să respecte reguli stricte, cei din domeniul HORECA spun că au ajuns la sapă de lemn. Abia mai au bani să îşi plătească angajaţii, iar 40% dintre operatori şi-au suspendat activitatea.

Cei care încă funcţionează reclamă controale abuzive. În semn de protest, la Timişoara terasele s-au închis între orele 17.00 şi 18.00, iar peste 100 de angajaţi şi patroni au ieşit cu pancarte în centrul istoric al oraşului.

Printre ei se numără şi Sanda care conduce un mic restaurant din Piaţa Unirii. Tânăra cere relaxarea restricţiilor pentru că altfel va da faliment. Sanda spune că dacă autorităţile nu vor deschide în maximum o lună restaurantele în interior, cele mai multe afaceri din domeniu se vor închide.

„Am venit să susţinem protestul colegilor din Bucureşti împotriva restricţiilor impuse de guvernanţi asupra industriei ospitalităţii având în vedere că suntem singurul business închis din luna martie şi până în prezent", a declarat Corina Macri preşedinte HORETIM.

Un administrator de restaurant povesteşte că este asaltat de controale din partea autorităţilor.

„Mai puţine controale în weekend şi anume vineri, sâmbătă, duminică, ei se prezintă într-o echipă foarte mare şi solicită o grămadă de documentaţie, nouă ne încarcă foarte mult timpul şi în acelaşi timp ne sperie şi clienţii”, a precizat Sanda, un administrator de restaurant. 

„Suntem controlaţi aproape zilnic de instituţiile statului, considerăm că are loc un abuz asupra noastră iar perspectiva nu este deloc roz, în condiţiile în care nu avem o data exactă de deschidere a interioarelor, planează şomajul asupra marii majorităţi al angajaţilor, plus falimentul asupra localurilor din industria HORECA”, a precizat şi Vlad, un alt administrator restaurant. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici