Protest la un spital din Craiova. Angajaţii, nemulţumiţi că le vor fi reduse sporurile

Zeci de anagajaţi ai Spitalului Filantropia din Craiova protestează, joi, după ce au aflat că în Consiliul director al unităţii s-a decis reducerea sporurilor. Oamenii spun că prin tăierea acestor drepturi, cuprinse între 2 şi 30%, se poate ajunge la reducerea salariului chiar şi cu 1.000 de lei.

371 afișări
Imaginea articolului Protest la un spital din Craiova. Angajaţii, nemulţumiţi că le vor fi reduse sporurile

Protest la un spital din Craiova. Angajaţii, nemulţumiţi că le vor fi reduse sporurile

Protestarii de la Spitalul Filantropia din Craiova spun că au aflat ieri de decizia Consiliului director şi că, potrivit contractului de muncă, aceste sporuri ar trebui acordate pe parcursul întregului an.

„Conform contractului de muncă, aceste sporuri sunt pe tot anul. De ce vor să le ia acum? Nu mai sunt bani, de ce nu sunt bani? Noi muncim foarte mult. Un asistent medical face munca pentru 7-8 norme. În lege prevede că un asistent medical ar trebui să aibă în grijă trei nou-născuţi şi are grijă de fapt de 22 -30 de bebeluşi. În urgenţă este un infirmier la 40 de pacienţi. Şi acum vor să ne ia şi banii. Vi se pare normal?. Suntem singurul spital din ţară la care se ia această măsură", a spus Cosntantina Bărbulescu, lider de sindicat al salariaţilor de la Spitalul Filantropia din Craiova.

În mijlocul protestatarilor şi-a făcut apariţia şi managerul spitalului, Liviu Radu, care a explicat că, în prezent, sporurile acordate sunt cele maxime şi că, prin reducerea lor, se va respecta Legea 153/ 2017.

„Nu vreau altceva decât să respectăm Legea 153/2017. Aceste decizii le-am luat împreună cu cei de la Primăria Craiova", a spus managerul spitalului.

Angajaţii s-au revoltat şi au strigat că nu înţeleg de ce se impune reducerea. „Sporurile sunt la maximum prevăzut de legea 153/2017. Legea aceasta este de doi ani. Ce este atât de ilegal? Un om face 7-8 norme. Nu mai aveţi bani şi treceţi la tăieri în timpul anului. Nu se întâmplă nicăieri aşa ceva, la nici un spital din ţară", a spus unul dintre protestatari.

În replică, managerul a precizat că pentru a rezolva criza de personal a scos posturile la concurs, ceea ce i-a nemulţumit pe salariaţi.

„Dacă pe noi nu aveţi cu ce să ne plătiţi, pe ei cu ce îi veţi plăti? Sau luaţi banii de la noi ca să daţi la cei care vor fi angajaţi", au strigat angajaţii spitalului Filantropia din Craiova.

Managerul Spitalului Filantropia, dar şi reprezentanţii angajaţilor se vor întâlni joi, la ora 13.00, cu reprezentanţii Primăriei Craiova pentru a găsi soluţii financiare pentru salariile personalului medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici