Protest. Sute de angajaţi din industria de apărare au oprit lucrul

O acţiune de protest organizată de Sindicatul ICA, afiliat BNS, are loc miercuri dimineaţa în faţa sediului Societăţii CARFIL, producător de tehnică militară.

1381 afișări
Imaginea articolului Protest. Sute de angajaţi din industria de apărare au oprit lucrul

Protest. Sute de angajaţi din industria de apărare au oprit lucrul

Potrivit unui comunicat al BNS, toţi salariaţii, mai exact 470 de angajaţi din cadrul CARFIL, au oprit lucrul pentru a protesta faţă de aplicarea Legii 269/2023 la această unitate.

Sindicaliştii susţin că legea, aplicată la societăţile comerciale cu capital majoritar/integral de stat, din industria de apărare, conduce la scăderea veniturilor la bugetul de stat.

„Memorandumul iniţiat de Ministerul Economiei şi aprobat de Guvern, prin care se acordă o scutire societăţilor din industria de apărare de la aplicarea Legii 296/2023, scuteşte doar tichetele de masă şi ajutoarele sociale acordate angajaţilor. Cele două excepţii, nu ajută societatea comercială. În prezent fiind mai multă nevoie de creşterea numărului de angajaţi, de menţinerea plăţii orelor suplimentare şi de acordarea de bonusuri salariale - având în vedere că numărul de comenzi a crescut semnificativ. Indiferenţa faţă de aceste aspecte va face imposibilă onorarea comenzilor preluate de S. CARFIL S.A. Numărul comenzilor este mai mare, lucru care face ca volumul de muncă să crească şi mai mult, iar angajaţii nu vor mai face ore suplimentare”, transmite Blocul naţional Sindical.

Federaţia susţine că Ministerul Economiei trebuia să inainteze Guvernului un memorandum care să ajute societatea comercială, nu să solicite măsuri sociale.

Salariaţii vor continua protestul până la ora 11.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici