Protestatarii dintr-un stat american au vandalizat o statuie a lui George Washington şi i-au dat foc

  • Protestatarii furioşi din Portland, Oregon, au vandalizat o statuie a lui George Washington
  • Înainte de a doborâ la pământ statuia, i-au incendiat capul
  • Poliţia din Portland nu a făcut arestări în acest caz pentru că făptaşii au fugit
5001 afișări
Imaginea articolului Protestatarii dintr-un stat american au vandalizat o statuie a lui George Washington şi i-au dat foc

Sursa foto: profimedia

O mulţime de protestatari din Portland, Oregon, s-au adunat în jurul statuii lui George Washington, i-au dat foc la cap, iar apoi au doborât-o la pământ. Primul preşedinte american a fost vandalizat cu mesaje de tipul „Genocid Colonist”, „Sunteţi pe meleaguri natale”, „BLM” sau „Big Floyd”. Un alt însemn care a fost marcat pe statuie este anul 1619, simbolic pentru momentul când primii sclavi au fost aduşi în Statele Unite.

Poliţia din Portland a declarat că făptaşii au fugit de la locul incidentului şi că nu s-au efectuat arestări. Duminica trecută protestatarii au vandalizat statuia lui Thomas Jefferson, al treilea preşedinte american.

Atât Washington, cât şi Jefferson au deţinut sute de sclavi în timpul vieţii lor. Oamenii de pretutindeni din Statele Unite reconsideră moştenirea lăsată de părinţii fondatori şi figurile istorice importante ale naţiunii americane, ca răspuns la protestele masive îndreptate împotriva rasismului şi a nedreptăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici