Protestul anti-Roşia Montană de la Cluj s-a terminat în faţa Primăriei

Protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană s-a încheiat, la Cluj, în jurul orei 20.20, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, la finalul unui marş care a pornit din Piaţa Unirii şi a trecut pe la Prefectura Cluj, la care au participat peste cinci sute de persoane.

406 afișări
Imaginea articolului Protestul anti-Roşia Montană de la Cluj s-a terminat în faţa Primăriei

Aproximativ 200 de manifestanţi anti-Roşia Montană scandează în centrul Clujului (Imagine: Raul Stef / Mediafax Foto)

După ce au protestat în faţa Prefecturii Cluj, manifestanţii au mers la Primăria Cluj-Napoca, unde mai mulţi s-au aşezat pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ei au scandat "Moşna - Roşia, vine Revoluţia", "Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist", "Jos Guvernul", "Solidaritate" şi "Guvernul trădării, a pus capăt răbdării”.

Acţiunea de protest s-a încheiat la ora 20,20.

Traficul în faţa Primăriei Cluj-Napoca nu a fost blocat.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca s-au adunat, duminică, aproximativ două sute de persoane, care au scandat "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Demisia" şi "Jos Guvernul". Manifestanţii, numărul cărora a depăşit cinci sute, au mers la Prefectură, unde mai mulţi manifestanţi s-au aşezat pe carosabil, pe două benzi de circulaţie, blocând astfel accesul mijloacelor de transport în comun către cartierele Mănăştur şi Grigorescu.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.

Luni, Comisia parlamentară specială a respins cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, declara, miercuri, că instituţia pe care o conduce va pune în practică decizia Parlamentului în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, iar întrebată dacă ministerul are baze legale să oprească procedura de emitere a acordului de mediu, a răspuns că va analiza.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici