Protestul de la Ministerul Educaţiei s-a încheiat. Profesorii şi studenţii au spus că revin luni

Profesorii şi studenţii au încheiat a doua zi de protest la Ministerul Educaţiei, dar au spus că vor reveni luni dimineaţă, înainte să se retragă ei aplaudând şi strigând pentru câteva secunde "Unitate".

48 afișări
Imaginea articolului Protestul de la Ministerul Educaţiei s-a încheiat. Profesorii şi studenţii au spus că revin luni

Protestul de la Ministerul Educaţiei s-a încheiat. Profesorii şi studenţii au spus că revin luni (Imagine: Mihaela Dumitrascu/Mediafax Foto)

Protestul de la Ministerul Educaţiei s-a încheiat vineri, în jurul orei 18.00, fără să fie înregistrate incidente.

Cu câteva minute înainte de încheierea protestului, liderul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ion Poenaru, a încercat să treacă de dispozitivul de jandarmi aflat în zona în care de obicei intră în instituţie ministrul Daniel Funeriu.

"Vreau să vorbesc cu ministrul, vreau să vorbesc cu el", a repetat de câteva ori Poenaru, în discuţia cu jandarmii care s-au grupat în jurul lui.

Aceştia i-au spus că ar fi bine să depună o cerere scrisă prin care să solicite o audienţă la ministrul Educaţiei, adăugând că nu poţi intra în casa unui om fără să fii poftit.

În replică, Poenaru le-a răspuns: "Puteţi intra, vă invit în casa mea". El le-a mai spus jandarmilor că a cerut în repetate rânduri o întâlnire cu ministrul Daniel Funeriu, dar acesta nu i-a răspuns niciodată.

Poenaru a renunţat la ideea de a mai intra în Ministerul Educaţiei şi a plecat, însoţit de colegii lui, scandând "Demisia" şi "Vom reveni luni".

Profesorii le-au mulţumit studenţilor pentru că au venit alături de ei şi i-au rugat să îi susţină în continuare.

"Să mai veniţi, ca să fim împreună. Unitate, unitate", le-au spus profesorii studenţilor, care de joi seară au fost alături de ei la protestul de la Ministerul Educaţiei.

Pe durata protestului comun studenţi-profesori, tinerii au ţinut să le mulţumească profesorilor pentru consecvenţa protestului lor şi i-au aplaudat, spunându-le: "Vă stimăm".

Împreună cu dascălii, studenţii au cerut demisia ministrului Educaţiei şi i-au transmis acestuia că a devenit "sinistru"

"Domnule ministru, ai devenit sinistru", "Ne-ai făcut de râs, du-te la Paris", "Vrem să învăţăm, nu să protestăm", Daţi-ne banii înapoi, am rămas flămânzi şi goi", au fost câteva dintre lozincile scandate frecvent de către alianţa profesori - studenţi din faţa Ministerului Educaţiei.

Liderul filialei din Sectorul 1 a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Sorin Dragne, a făcut apel către toţi cei prezenţi la protest să revină luni, la ora 9.00, precizând că acţiunea este autorizată de Primăria Capitalei.

Sorin Dragne a mai spus că acţiunile din aceste două zile ale cadrelor didactice, la care s-au alăturat şi studenţii, nu au fost un capriciu.

"Vrem să-i spunem domnului ministru că protestul nostru nu a fost un capriciu de 48 de ore. Dacă nu îşi va da demisia până atunci, luni vom reveni şi îi vom cere din nou demisia", a spus Dragne, strigând "Solidaritate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici