Protestul de la Termocentrala Mintia, suspendat pentru 15 zile

Aproximativ 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, judeţul Hunedoara, au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că mai multe promisiuni guvernamentale nu au fost respectate. Oamenii cer prezenţa premierului Viorica Dăncilă în judeţ.

1512 afișări
Imaginea articolului Protestul de la Termocentrala Mintia, suspendat pentru 15 zile

PROTEST la Termocentrala Mintia. Oamenii cer prezenţa premierului Viorica Dăncilă în judeţ

UPDATE: Cei 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, judeţul Hunedoara, care au declanşat miercuri un protest spontan, au decis suspendarea acţiunii pentru 15 zile, timp în care Guvernul va veni cu precizări clare privind soarta Complexului Energetic Hunedoara.

După aproximativ cinci ore de protest, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a anunţat că acţiunea a fost suspendată.

Potrivit lui Cristian Iştoc, protestul se suspendă pentru 15 zile, timp în care Guvernul va veni cu precizări clare privind soarta Complexului Energetic Hunedoara.

”Se va verifica şi corespondenţa dintre ministerul Energiei şi CE, legată de lichidarea celor cinci grupuri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au declanşat miercuri dimineaţă protestul, nemulţumiţi de faptul că mai multe promisiuni guvernamentale nu ar fi fost respectate, între care păstrarea funcţionalităţii pe cărbune şi nu trecerea pe gaz.

Termocentrala Mintia, sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, are aproximativ 770 de angajaţi.

Anterior oamenii s-au adunat într-un imobil şi în curte şi au anunţat că aşteaptă un răspuns din partaea guvernanţilor.

"Avem deja 150 de persoane care protestează. Au început cei din schimbul trei, deja au venit şi colegii din schimbul I şi cei de acasă. Activitatea de exploatare nu este întreruptă. Nemulţumirea lor e legată de promisiunile făcute de politicieni, de Guvern, în special cele făcute de premierul Tudose şi viceprimarul Viorel Ştefan, la finele anului trecut şi în primăvara lui 2018, când s-au aflat în vizită la Mintia. Au promis că Termocentrala Mintia va rămâne cu funcţionare pe cărbune, grupuri pe cărbune şi că se vor asigura veniturile necesare funcţionării în condiţii optime a termocentralei”, a spus Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, din toate promisiunile, Ministerul Energiei ”a promovat lichidarea” a cinci grupuri energetice şi trecerea unuia pe gaze naturale, până în 2024, Termocentrala Mintia având şase grupuri energetice.

”Cinci grupuri vor să le lichideze, încă nu sunt tăiate. Cerem prezenţa premierului Viorica Dăncilă pentru că cerem transparenţă la nivel guvernamental în aceste decizii, să ştie şi salariaţii dacă se închide. Protestul spontan la Mintia este împotriva minciunilor guvernamentale, a promisiunilor politicienilor prin care se dădeau asigurări că la Mintia rămân două grupuri pe cărbune", a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici